O mrtvých jen dobře? Věra Bílá to pořádně schytala od další blízké osoby!

Věra Bílá a Jan Bendig 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

26. března 2019 8:45

Nejdřív se do zesnulé Věry Bílé pustila zpěvačka a moderátorka Emma Smetana, která však našla i pochvalná slova na její adresu. To její bývalý řidič a spolužák Milan o ní umí říct jen jednu hezkou věc. Jinak si nebere servítky, o tom špatném by prý dokázal hovořit celé hodiny.

Říká se, že o mrtvých se má mluvit jen v dobrém. Pan Milan, někdejší blízký spolupracovník Věry Bílé, to sice dokáže, ale jen s velkou námahou. „Připadá mi, že jediná pozitivní věc, která se o ní dá říct, je ta, že pěkně zpívala,“ svěřil se muž, který se s královnou romské hudby znal od dětství a později jí dělal řidiče.

„Byli jsme spolužáci na základní škole a taky jsem ji se skupinou Kale dřív vozil po vystoupeních. Nechtějte po mně ale, abych na ni vzpomínal,“ říká Milan na rovinu. „Kdybych měl říct něco hezkého, asi bych musel přemýšlet hodiny. Všichni přece vědí, jaká byla, jak se chovala, jak po všech žebrala peníze a podobně,“ popisuje.

„S Věrou se nedalo hnout. Postavila si hlavu a všechno muselo být podle ní,“ prozradil její bývalý spolužák, který na Bílou rozhodně nemá nejlepší vzpomínky. „O těch zlých věcech bych mohl asi hovořit hodiny a hodiny. Povahově to u ní bylo všechno mimořádně špatně,“ nebere si servítky.

Pan Milan byl s romskou zpěvačkou v kontaktu i poté, co zahodila slibně rozjetou hudební kariéru. „I když už jsem pro ni nejezdil, tak mě párkrát poprosila, abych jí něco obstaral,“ vzpomíná. Už tehdy na tom nebyla moc dobře. „Už nechodila, jen ležela na posteli a kouřila,“ líčí řidič.

To pro něj byla pomyslná poslední kapka. „Když se to začalo často opakovat, řekl jsem jí, že nejsem žádná posluha, ať řekne své rodině, kterou má rozvětvenou, a rozloučili jsme se,“ vysvětluje Milan, který nakonec přidal ještě jednu vzpomínku. „Když jsem ji vozil na vystoupení, musel jsem s sebou brát schůdek, který jí pomáhal nastupovat a vystupovat z auta. Stejně ji ale muselo vytlačovat několik lidí,“ dodal řidič.

Už krátce po smrti Bílé se do ní opřela Emma Smetana. „Věro, pokud jsi náhodou v nebi, pak tě moc prosím, za mým tatínkem už nechoď, ať může dál odpočívat v pokoji,“ vzkázala jí na Instagramu. V souvislosti s romskou zpěvačkou navíc mluvila o krátkozrakosti, hlouposti, nespolehlivosti a lenosti.

Témata: Věra Bílá