Poprask kvůli muzikálu o Freddiem Mercurym: Divadlo Radka Brzobohatého hasí problémy!

skupina Queenie

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

23. března 2019 17:59 | Aktualizováno: 23. března 2019 22:20

Příběh zpěváka Freddieho Mercuryho a skupiny Queen neupoutal jen hollywoodské filmaře, ale také české muzikálové tvůrce! Freddie se tak loni objevil na prknech Divadla Radka Brzobohatého! jenže teď se objevily problémy s autorskými právy!

Premiéru měl muzikál Freddie v Divadle Radka Brzobohatého loni na jaře. Za muzikálovým počinem o životě geniálního zpěváka Freddieho Mercuryho a skupiny Queen má na svědomí autor a režisér v jedné osobě - Karel Janák.

Hlavní roli Freddieho zazářil Michael Kluch, který je už deset let frontmanem skupiny Queenie. Zdatně mu sekundovali známí herci a zpěváci Jiří Korn, Ernesto Čekan, Rudolf Hrušínský ml., či Simona Postlerová.

Jenže teď se objevily problémy! „Přátelé, ptáte se nás, co se stalo s "Freddiem" - tedy myšleno s muzikálem, který měl premiéru takřka před rokem a v němž jsme se představili v hlavních rolích. Z důvodů absence autorských práv není dále možné muzikál uvádět,“ vysvětluje teď Kluch.

„Zároveň ale nechceme participovat na pozměněné formě představení, která se chystá tak, aby autorských licencí nebylo potřeba. Jsme z toho smutní a je nám to líto,“ uvedl původní představitel Freddieho. „Jakákoli obezlička, která vznikne, bude už bez nás. Do toho nejdeme...“ dodal.

Podle divadla úspěšná show nekončí. Naopak bude pokračovat už 29. dubna pod názvem novým názvem a s novým Freddiem. „FREDDIE – Concert show pokračuje! Úspěšná show na jaře pokračuje s novým obsazením. Hlavním představitelem je všestranně talentovaný herec, tanečník a především zpěvák Roman Tomeš, kterého můžete znát jak z našeho “Freddieho”, tak z Karlínského divadla, divadla Kalich nebo z nového českého filmu LOVEní,“ uvedlo na facebooku divadlo s tím, že předprodej květnových termínů byl již zahájen.

Témata: Divadlo Radka Brzobohatého skupina Queenie FREDDIE – Concert show