Havlová truchlí kvůli Zindulkovi (†86): Děkuji Ti za všechno, Zindulíne. Tvoje Dáša

Dagmar Havlová a Stanislav Zindulka 6

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

22. března 2019 9:07

Stanislav Zindulka (†86) nebyl jen herec, ale také pedagog. Vyučoval na brněnské konzervatoři. K jeho žákům patřili například Libuše Šafránková či Oldřich Kaiser. Jedna z jeho žaček, herečka a manželka bývalého prezidenta Václava Havla Dagmar Havlová Veškrnová, na něj před jeho pohřbem zavzpomínala na sociálních sítích.

Havlová připomněla, že už dnes se Českonaposledy rozloučí s jejím pedagogem z konzervatoře a vynikajícím hercem Stanislavem Zindulkou. „Celá třída jsme mu říkali Zindulín. Později už jsme si potykali a říkali si křestními jmény,“ zavzpomínala herečka a někdejší první dáma České republiky.

„Standa byl neobyčejně laskavý, vřelý a srdečný člověk, který nám adeptům herectví dodával kromě svých zkušeností také sebevědomí a trochu odvahy tolik potřebné k tomu, vystoupit na jevišti před diváky. Propašovával nás do Divadla bratří Mrštíků, kde jsme měli možnost sledovat zkušené brněnské herce pod taktovkou režiséra Milana Páska,“ vypráví Dagmar Havlová Veškrnová.

Herečka se se svým učitelem setkávala i po skončení studia. „Se Standou jsem se vídala celý život a bylo mi dobře i s jeho úžasnou ženou Ing. Erdelyi a s jeho syny Ondřejem a Jakubem,“ prozradila.

Přidala také společné snímky z natáčení filmu jejího manžela Václava Havla (†75) Odcházení a z Českých lvů. „Vím, že byl dlouhodobě nemocný a velmi statečně to nesl. Šťastnou cestu a děkuji Ti za všechno, Zindulíne. Tvoje Dáša,“ loučí se se zesnulým českým hercem herečka.

Poslední rozloučení se Stanislavem Zindulkou, který zemřel 14. března ve věku 87 let, se bude konat v pátek 22. března v 11 hodin ve velké obřadní síni strašnického krematoria. Zindulka měl zdravotní problémy už od začátku roku, trápil ho zápal plic.

Témata: Stanislav Zindulka Dagmar Havlová