Vzteklá Eva Holubová: Česká televize ji rozpálila doběla!

Holubová, Eva 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

20. března 2019 9:19

Herečka Eva Holubová bude patřit spíš k ochotným plátcům koncesionářských poplatků, avšak i jí dokáže reportáž České televize rozpálit doběla. Proti tvůrcům pořadu 168 hodin neřekla ani slovo, proti názorům obyvatel jedné z českých obcí, které tam zazněly, se však ohradit musela. O co šlo?

Pořad České televize 168 hodin dokáže zvednout mandle leckomu. Někdy je to Jaromír Soukup se svými útoky na moderátorku a redaktory, teď to je herečka Eva Holubová, která nedokáže pochopit reportáž z obce Svitávka, kde se místní vzbouřili proti projektu chráněného bydlení pro několik lehce mentálně postižených lidí.

„V reportáži zazněly záznamy ze schůze, námitky občanů. Ženy se bály znásilnění, kdyby se mužští obyvatelé chráněného bydlení dívali na porno, mohli by ji znásilnit nebo na ni sahat. Mužům vadilo, že by se na klienty chráněného bydlení museli dívat od pondělí do neděle čtyřiadvacet hodin,“ napsala Holubová na sociální sít s tím, že se v obci přece jen našlo pár jedinců s opačným názorem.

Myšlenkové pochody většiny tamních obyvatel ale pochopit nedokázala. „Jsem ráda, že ve Svitávce nebydlím, musela bych si hledat bydlení jinde. Nemohla bych se nejenom dívat, ale žít v jednom místě s takovými necitlivými a hloupými lidmi!“ vzkázala jim oblíbená herečka, která se věnuje různým iniciativám na pomoc tělesně i mentálně postiženým.

„Milá Svitávko, urazila jsi svým postojem moje kamarády, jejich rodiny, moje lidství. Prosím, než podlehnete soudům a názorům o těchto lidech, snažte se o nich něco dozvědět. Věřte, že jsou to často ‚andělé na zemi‘,“ uzavřela svůj elaborát Holubová. Řada diskutujících jí dávala za pravdu, našli se ale i lidé, kteří si s ní dovolili nesouhlasit.

„Bez urážky, ale jen proto, že lidé ze Svitávky mají jiné vidění světa než vy, to z nich dělá hlupáky? A že vás to dokonce uráží?“ ozvala se jedna mladá žena, která žasla nad tím, jakou kritiku dokázala Holubová vyplodit. Považovala ji totiž za částečně neopodstatněnou.

„Možná vám jejich důvody přijdou hloupé, ale mně zase přijde hloupé je takhle šmahem odsoudit. Život na vesnicích a malých obcích je jiný než ten ve městech,“ připomněla diskutující Holubové a pro jistotu jí vysvětlila, jak se na vesnici věci mají. „Lidé tam holt nejsou tak otevření, jde spíš o neznalost než o hloupost.“

Témata: Eva Holubová Česká televize