Tomáš Plekanec vrací Vondráčkové úder! Všechno je jinak?

Hokej ČR, extraliga 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

19. března 2019 16:10 | Aktualizováno: 19. března 2019 17:03

Kdo mluví pravdu? Tomáš Plekanec a Lucie Vondráčková spolu komunikují snad už jen přes média, a to navíc prostřednictvím právních zástupců. Právníci obou stran si však aktuální poslední rozhodnutí soudu vykládají každý po svém. Kdo tedy ve sporu o děti uspěl?

Čert aby se v tom vyznal. Lucie Vondráčková slaví údajné vítězství u kanadského soudu, který měl rozhodnout v její prospěch. Zpěvačka si přála, aby oba její synové dokončili letošní školní rok za mořem a teprve pak se přesunuli zpátky do České republiky. Tomáš Plekanec ale ostře odpověděl prostřednictvím své právní zástupkyně.

Ta tvrdí, že Vondráčková fakticky nikdy žádný návrat do Česka neplánovala. „Paní PhDr. Lucie Vondráčková Plekancová prokazatelně plánovala, bez ohledu na přítomnost či nepřítomnost otce na území Kanady, zde trvale setrvat,“ napsala serveru eXtra.cz hokejistova právnička Lenka Radoňová.

Co má sloužit jako důkaz? „Ve své komunikaci, prostřednictvím kanadské právní zástupkyně, vůči otci i ve svých soudních podáních opakovaně uvedla, že považuje Kanadu za jediný domov dětí i svůj,“ pokračuje Radoňová.

„Kanadský Nejvyšší soud opakovaně nesdílel její názor, nařídil termín pro předání dětí a jejich návrat v doprovodu otce do ČR a nepřiznal matce jí požadovanou kompenzaci a náhradu nákladů řízení. Tento spor jsem v zastoupení pana Tomáše Plekance iniciovala,“ dodává Radoňová.

Vondráčková se ovšem měla odvolat a podle jejích právních zástupců s odvoláním uspět. „Odvolací soud zohlednil zájmy dětí, na které opakovaně upozorňovala paní Lucie Vondráčková, a rozhodl tak, že děti v Montrealu dokončí školní rok, nebudou nyní měnit svůj domov a do ČR se vrátí až po jeho skončení,“ prozradili Super.cz právníci Martin Kornel a Petr Machálek.

„Není mi znám spor stejných účastníků, který by paní PhDr. Lucie Vondráčková Plekancová ‚vyhrála‘ tak, jak uvádíte,“ uzavřela svou reakci pro eXtra.cz právní zástupkyně Tomáše Plekance. Sága soudního sporu mezi oběma manželi tak, zdá se, není zcela u konce, minimálně pokud jde o interpretaci posledního soudního rozhodnutí.

Témata: Tomáš Plekanec Lucie Vondráčková