Soud rozhodl. Lucie Vondráčková se dozvěděla verdikt!

Lucie Vondráčková 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

19. března 2019 9:34

Nekonečná sága soudních sporů mezi Lucií Vondráčkovou a Tomášem Plekancem je u konce. Soud v Kanadě rozhodl, že děti musí do Česka, jejich odjezd domů ale odložil, aby si splnily veškeré školní povinnosti. Do června je tak bude mít v péči pouze Vondráčková.

Zpěvačka Lucie Vondráčková může slavit. Kanadský soud sice rozhodl, že se musí se syny vrátit do Česka, ale podle scénáře, který ona sama určila. Zatímco hokejista Tomáš Plekanec si přál, aby se děti neprodleně vrátily domů, Vondráčková požadovala, aby její synové dokončili v Kanadě školní rok a následně měli dva měsíce prázdnin na aklimatizaci v Česku.

Super.cz to potvrdili právní zástupci zpěvačky Martin Kornel a Petr Machálek. „ Odvolací soud zohlednil zájmy dětí, na které opakovaně upozorňovala paní Lucie Vondráčková, a rozhodl tak, že děti v Montrealu dokončí školní rok, nebudou nyní měnit svůj domov a do ČR se vrátí až po jeho skončení,“ prozradili.

Návratové řízení podle Haagské úmluvy o občanskoprávních aspektech mezinárodních únosů dětí bylo zahájeno na návrh Tomáše Plekance, kterému původně dal za pravdu prvoinstanční soud, podle něhož se měly děti vrátit do ČR bezodkladně. Vondráčková se však na místě odvolala a nakonec slaví vítězství.

Plekanec už měl přitom pro syny připravený nový domov, který sdílí se svou novou přítelkyní, tenistkou Lucií Šafářovou. Jde o luxusní byt v pražských Dejvicích. Zároveň však počítá s tím, že se do Česka vrátí i Vondráčková a děti budou mít ve střídavé péči. Zpěvačce má v plánu nechat byt na Kavčích horách.

Vondráčková se do něj tedy přestěhuje pravděpodobně v červnu. Nasvědčují tomu i další fakta, zpěvačce tou dobou končí kanadské vízum, takže déle už by v Kanadě žít nemohla. Navíc by tam stejně neměla kde bydlet, protože nájem za dům je zaplacený rovněž jen do června.

Témata: Lucie Vondráčková Tomáš Plekanec