Tomáš Řepka terčem „stupidní“ kampaně! Nebuďte jako on, láká škola studenty!

Tomáš Řepka 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

17. března 2019 11:40

Na lavici obžalovaných to už bývalý fotbalista Tomáš Řepka dobře zná, teď by se ale mohl objevit i na straně poškozených. Kampaň jedné z tuzemských univerzit, která si z něj utahuje, by ho totiž mohla přesvědčit k podání žaloby. Co přesně se stalo?

Za terč si ho paradoxně vybrala škola z Moravskoslezského kraje, s nímž je zásadně spojena Řepkova fotbalová kariéra. Někteří lidé už totiž zapomněli, že bývalý reprezentant vstoupil do profesionálního fotbalu v dresu ostravského Baníku.

Právě ostravská Vysoká škola báňská – Technická univerzita jej ve své kampani, kterou láká do svých řad nové studenty, označila za člověka, který nemyslel na svou budoucnost. Konkrétně láká mladé lidi ke studiu na Hornicko-geologické fakultě, což je obor, který je Řepkovi opravdu vzdálený. To ale autorům pravděpodobně nevadilo.

„Tohle je Tomáš. Tomáš je bez práce. Tomáš podcenil svou budoucnost. Nebuď jako Tomáš a přihlas se ke studiu oborů s budoucností ještě dnes,“ stojí od čtvrtka v příspěvku na stránkách fakulty. Doplňují jej dvě fotografie Řepky, jedna z dob aktivní kariéry, druhá ze soudního stání.

Škola už potvrdila, že jde opravdu o oficiální kampaň, nikoliv recesi. „Cílem příspěvku je poukázat na důležitost přístupu k životu a kvalitnímu vzdělání - třeba ze strany profesionálních sportovců. A to formou nadsázky,“ řekla iDnes.cz mluvčí VŠB – TU Petra Havlíková.

Někdejší fotbalový internacionál o kampani neměl tušení a novináře požádal o zaslání odkazu. „Víc se k takovým stupiditám ale asi nebudu vyjadřovat,“ řekl Řepka iDnes.cz. Nedávno se přitom ozval, aby jej a jeho přítelkyni Kateřinu Kristelovou nechali lidé na pokoji.

Na sociální síti příspěvek sdílely desítky lidí, některé pobavil, jiní se Řepka zastávají, protože jim kampaň nepřijde vtipná. Některé názory varují školu před případnou žalobou ze strany Řepky, který v posledních týdnech tráví u soudu spoustu času. Mluvčí se ale k podobným spekulacím odmítla vyjádřit.

Témata: Tomáš Řepka