Stanislav Zindulka rozesmutnil kolegy! Ozvala se Bohdalová, Heřmánek a další...

Jiřina Bohdalová a Stanislav Zindulka 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

14. března 2019 18:01

Nečekanou zprávu o úmrtí herce Stanislava Zindulku se dozvěděla i řada kolegů, kteří se s ním ještě nedávno setkávali před kamerou nebo na jevišti. Na hereckého barda zavzpomínala třeba Jiřina Bohdalová, Karel Heřmánek, Jaroslava Obermaierová a spousta dalších.

Smrt milovaného herce Stanislava Zindulky (†86) zasáhla i řadu jeho hereckých kolegů, vždyť mnozí s ním ještě před dvěma měsíci stáli na pódiu, když se loučil s divadelním jevištěm. Poté ho ale postihly zdravotní problémy, ze kterých už se neuzdravil. 

„Naposledy jsme se viděli loni v červnu, byl v pohodě,“ vzpomíná režisér Zdeněk Zelenka pro Blesk. Vzápětí ale dodává, že měl informace, že to se Zindulkou nevypadá moc dobře. „Slyšel jsem, že nějak ulehl a nemohl vstát. Patřil k té úžasné gardě jako Vlastimil Brodský, to byla elita. Já nejraději vzpomínám na Karlínskou baladu, kde hrál po boku Jiřiny Bohdalové.“

I ta na svého kolegu zavzpomínala. „To mě mrzí, odchází generace, která je nenahraditelná. Je mi to moc líto, už se mi nedostává slov...“ sdělila Bohdalová Blesku.

Smutná zpráva zasáhla i Jaroslavu Obermaierovou, která se Zindulkou strávila hodiny na natáčení populárního seriálu. „Bože, můj milovaný, úžasný Standa. Hrál se mnou v Ulici. Měla jsem ho moc ráda, šikovný herec, nezkazil žádnou srandu,“ uvedla pro Blesk.

„Hrál u nás v divadle, mám na něj nejen já, ale i ostatní kolegové ty nejlepší vzpomínky. Hrál u nás v úspěšné hře Jistě, pane premiére. Před pár měsíci se rozloučil s jevištěm a slíbil, že bude chodit jako divák,“ připomněl zase Karel Heřmánek.

„Stando, ach jo... Ty jsi jedinečný, mně milý a vždycky budeš,“ posteskla si herečka Jitka Smutná a smutek dolehl i na její jmenovkyni Jitku Sedláčkovou. „Kamarád a skvělej člověk a famózní herec, je mi smutno,“ řekla Blesku.

Témata: Stanislav Zindulka Jiřina Bohdalová Karel Heřmánek Jaroslava Obermaierová