Jan Saudek sáhl na národní klenot: Sáblíková je chlap?!

Martina Sáblíková 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

14. března 2019 14:22

Známý fotograf Jan Saudek se nebojí otevřeně mluvit prakticky o čemkoliv, tentokrát už to ale přehnal. Nevybíravě se totiž opřel do Martiny Sáblíkové, kterou Češi považují za národní klenot. Dají mu to fanoušci rychlobruslařky „sežrat“?

Přehnaným respektem k olympijské vítězce a mnohonásobné mistryni světa fotograf Jan Saudek evidentně netrpí. Sám dosáhl světového věhlasu, a tak si myslí, že si může dovolit i ostrá slova na adresu národního klenotu, jakým Martina Sáblíková dozajista je. Zatímco půlka národa řeší její nové světové rekordy, Saudka na ní zaujalo něco docela jiného.

Populární rychlobruslařka totiž třiaosmdesátiletému fotografovi pózovala na jednu z fotografií do jeho knihy slavných sportovců. Zatímco s většinou modelů byl Saudek spokojený, k populární Martině měl výhrady. „Všichni byli skvělí, až na rychlobruslařku Sáblíkovou,“ povzdechl si pro Blesk.

Co tedy bylo špatně? „Z té jsem měl dojem, že je chlap. Ale protože si odmítla vzít sukni, tak jsem to nezjišťoval,“ vyjádřil se na rovinu muž, kterého všichni mají za známého proutníka. Vždyť už má čtvrtou manželku, osmatřicetiletou Pavlínu, s níž v pokročilém věku počal další dvě děti. „Mám pocit, že budu muset fotit až do smrti, platím 12 tisíc na alimentech,“ svěřil se Saudek.

I když sukně jí možná nevoní, i oblíbená rychlobruslařka si potrpí na dámskou eleganci. Jak nedávno prozradil její trenér Petr Novák, v oblibě má především jeden druh šperků. Jde o prsteny, které jí za každý světový rekord dává Mezinárodní bruslařská unie IBU. Rekord přitom Sáblíková během dvou týdnů posunula hned třikrát.

Martina se teď dokonce chystá na svatbu, bude se totiž vdávat její maminka. „Vždyť ona byla první člověk, který věděl, že chci Evu požádat o ruku,“ prozradil televizi Prima ženich a dlouholetý přítel Evy Sáblíkové Karel Petrů. Po krátké prodlevě se nakonec dočkal vytouženého „ano“.

Překvapená maminka rychlobruslařky se totiž nejprve nijak nevyjádřila. „Chytla jsem se za obličej, začala jsem brečet a dala mu pusu,“ popisovala Eva. Přítel Karel na ní ale naléhal, aby řekla, co chtěl. „Říkal mi, že ještě neslyšel odpověď. Nakonec se té kladné dočkal,“ dodala s tím, že svatbu chtějí stihnout ještě letos. A Martina nechce chybět ani u příprav.

Témata: Jan Saudek Martina Sáblíková