Stávkoval jí mozek! Laďka Něrgešová protrpěla spalničky dcery Medy!

Laďka Něrgešová 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

14. března 2019 11:25

Hlavně kvůli odpůrcům očkování se i Českem šíří spalničková epidemie, která dělá lékařům vrásky na čele. Klidu se však občas nedostane ani zodpovědným rodičům, kteří s dětmi vakcínu podstoupí. Vyprávět by o tom mohla herečka Laďka Něrgešová.

Už od začátku tohoto kalendářního roku se mluví o tom, jak v hlavním městě řádí spalničky. Pražská hygiena hlásí během letošního roku už 96 případů, loni přitom za celý rok zaznamenala jen 103 nemocných. Herečka Laďka Něrgešová si teď na sociální síti postěžovala, že se epidemie dotkla i její rodiny, konkrétně dcery Medy.

Oproti různým škarohlídům naštěstí věří v účinnost očkování, ačkoliv i to může mít své stinné stránky. „Očkování na spalničky živou vakcínou jsme s doktorem z několika důvodů odložili,“ svěřila se Něrgešová včera na Instagramu. „Že bude mít reakci, jsme věděli. O víkendu to přesně na den začalo,“ napsala.

„Teploty a zvracení rychle přešly, ale včera se vzorově spalničkově osypala. Prý je to celkem běžná reakce na očkování,“ popsala matka dvou dětí, které má s novinářem Jaroslavem Pleslem. „Nic jí už vlastně není. Jí. Spí. Je bez teplot. Je veselá. Ale puntíkovaná,“ oddechla si.

Jaká změna oproti předchozím dnům, kdy si rozhozená Laďka stěžovala, že musí v noci nad postýlkou dcery Medy bdít. „A to jsem s reakcí na očkování, které bylo minulý týden, počítala,“ posteskla si tehdy Něrgešová. „Teplotu ale nešlo srážet antipyretikama, protože vyzvracela okamžitě všechno. I vodu,“ vysvětlovala.

Nepříjemné starosti o vlastní dceru měly neblahý vliv i na práci. „Dneska jsem ten Top Star teda jela z posledních sil,“ přiznávala herečka a moderátorka. „Fyzicky v pohodě, ale mozek trochu stávkoval. A právě hlavu potřebujete na živý přenos nejvíc,“ dodala Něrgešová. Teď si snad konečně trochu oddechne.

Témata: Laďka Něrgešová