Konec kariéry i vztahu? Petr Čech s manželkou naznačili, jak chtějí od léta fungovat!

Petr Čech s manželkou Martinou.

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

14. března 2019 9:35 | Aktualizováno: 14. března 2019 18:54

Zatímco jiní fotbalisté mají modelky, český brankář Petr Čech si vzal svou školní lásku Martinu. Oba manželé teď prozradili, jak bude vypadat jejich společný život po chystaném konci Čecha s fotbalem, do kterého zbývá jen pár měsíců.

Fotbalový brankář Petr Čech už s předstihem oznámil, že na konci probíhající sezóny pověsí kopačky na hřebík. V Show Jana Krause, která po delší době opět zavítala do Londýna, kde Čech strávil většinu profesionální kariéry, se s manželkou Martinou rozpovídali o tom, jak se změní jejich život.

Návrat domů do České republiky prý manželé Čechovi, kteří se vzali v roce 2003 a mají spolu syna Damiána a dceru Adélu, neplánují. „Pravděpodobně zůstaneme v Británii,“ prozradila Martina, která pracuje jako osobní trenérka. „Já budu pokračovat v tom, co dělám, a Petr si bude muset vybrat některou z možností, které se mu nabízejí,“ dodala.

Jaké nabídky někdejší reprezentační gólman dostal, neprozradil ani jeden z nich, Petr ale naznačil, co by jeho nová práce měla splňovat. „Myslím, že hledáme takový koncept, abychom se moc neviděli, protože na to nejsme zvyklí,“ narážel Čech na fakt, že dosud trávil velké množství času se spoluhráči na fotbalovém trávníku.

Poslední sezóna není pro Petra Čecha ideální, naprostou většinu sezóny tráví v bráně londýnského Arsenalu jeho konkurent Bernd Leno. Čech dostává od trenéra Emeryho prostor alespoň v Evropské lize. Jeho žena Martina Krausovi popsala, jak to vypadá doma, když se manželovi zápas nepovede.

„Po nějakém nepovedeném zápase moc nemluvím a jen házím soucitné pohledy. A pak ten další den vím, že už si můžu trochu rýpnout,“ konstatuje Čechová, která už je po boku svého muže skoro dvacet let. S Petrem se totiž seznámili už jako studenti sportovního gymnázia v Plzni. Jak si jí získal?

„Když je člověku sedmnáct, tak i tři měsíce mu připadají jako dlouhá doba,“ vysvětlila Martina, která zažila všechny vzestupy a pády manželovy kariéry včetně toho nejhoršího. V říjnu 2006 utrpěl Čech frakturu lebky po nevybíravém zákroku Stephena Hunta. „Myslím si, že vy si s tím budete umět poradit,“ popřál jim štěstí do dalšího života moderátor Jan Kraus.

Témata: Petr Čech Jan Kraus