Luděk Sobota dělal ostudu za oceánem! Se ženou skončili v poutech!

Manželé Sobotovi

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

13. března 2019 16:58 | Aktualizováno: 14. března 2019 22:32

Více než půlku života prožil herec Luděk Sobota v dobách komunismu, kdy si mohl o exotické dovolené nechat jen zdát. Proto před lety vyrazil do Jižní Ameriky, kde se mu však s manželkou přihodila nemilá věc. Oba manželé totiž skončili v poutech.

Herec Luděk Sobota je známý vypravěč, a tak pro týdeník Sedmička na jednu kuriózní příhodu zavzpomínal. Stala se mu s jeho manželkou Adrienou během vysněné dovolené na ostrově Isla de Margarita u Venezuely. Co se tam stalo, si ale za rámeček nedá.

Manželé Sobotovi už se připravovali na odlet, když si při poslední procházce poblíž hotelu, který mimochodem patří jednomu z místních Čechů, všimli rozestavěné budovy, která na první pohled zela prázdnotou. Rozhodli se tedy prozkoumat terén.

S námahou se vyšplhali po skále i přes polorozpadlou zídku a ocitli se na staveništi. Nezvládli se však ani porozhlédnout, když je vyrušil zvuk motocyklu a psí štěkot. Vzápětí dorazili dva příslušníci národní gardy i se cvičeným policejním psem. Ti žádali po Sobotových doklady, které však u sebe neměli.

Na to měli gardisté jasnou odpověď, stačila jen chvilka a překvapení manželé se ocitli v poutech. „My jsme nic neudělali,“ ozvala se Adriena Sobotová. Asi jí hlavou proběhly myšlenky na drsné jihoamerické vězení. Později se Sobotovi dozvěděli, že rozestavěný objekt patřil drogovému bossovi, který byl tou dobou ve vězení. To ale důvodem jejich zatčení nebylo.

Vysvětlení ve španělštině Sobotu s manželkou šokovali, příslušníci gardy totiž neustále opakovali slova o sexu, přičemž gestikulovali směrem ke staveništi. Jak věděli od místních, sex mimo místo bydliště je na tomto ostrově považován za nepatřičný. V poutech se tak ocitli omylem.

Témata: Luděk Sobota