Jan Bendig je v šoku kvůli smrti Bílé (†64): Nenalézám správná slova! A truchlí i další osobnosti!

Věra Bílá a Láďa Kerndl 8

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

12. března 2019 13:16

Známé české osobnosti truchlí kvůli smrti romské zpěvačky Věry Bílé. Na sociálních sítích vzpomínají na společná setkání. Zdaleka nejvíce její smrt sebrala zpěváka Jana Bendiga, který s ní měl už za tři dny vyrazit na turné!

Na Věru Bílou vzpomíná například hudebník Láďa Kerndl. „Byla skvělá zpěvačka a je mi jejího odchodu z tohoto světa líto,“ truchlí zpěvák, který přidal společnou fotku s Bílou, který vznikla na jeho koncertě v:Rokycanech na podzim 2008. Bílá se na něj tehdy přišla podle jeho slov podívat.

Bílá zemřela dnes v nemocnici, důvodem byl podle všeho infarkt. Její zdravotní stav se výrazně zhoršil včera večer, ihned byla převezena do nemocnice.

S hospitalizací má své nepříjemné zkušenosti i Kerndl, pro kterého před pár týdny musela domů přijet sanitka. Nakonec skončil na pár dní na JIPce. Dnes už je ale doma a zotavuje se.

Smutní i moderátor Honza Musil. „R.I.P. Věrko…Potkávali jsme se dříve na akcích, které jsem moderoval. Byla pohodová a svá. Teď už je opět s těmi, které tolik milovala,“ vzkázal přímo z nemocnice Musil, který se zotavuje a hlavně rehabilituje po těžkém úrazu páteře.

Legendární romská zpěvačka  ještě před pár dny plánovala velký comeback na hudební scénu. Na pódium se měla vrátit v doprovodu zpěváka Jana Bendiga a Milana Kroky, dlouholetého člena kapely KALE. Jejich společné turné mělo začít už 15. března v Sokolově.

„Mé srdce pláče…Nenalézám správná slova. Dnes zemřela vždy úžasná Věra Bílá. Legenda, kterou jsem od malička obdivoval a miloval. A se kterou jsem v posledních dnech měl štěstí spolupracovat a poznat jí tak blíže,“ uvedl Bendig. 

V poslední době spolu Bendig a Bílá strávili hodně času. „Ukázala mi, že i přes svá trápení má velké srdíčko, smysl pro humor a stále plno elánu. Nemůžu tomu stále uvěřit. Odešla velká osobnost s ještě větším srdcem a nezapomenutelným hlasem. Pro romskou hudbu a nás Romy toho udělala opravdu hodně,“ oceňuje její přínos mladý zpěvák.

Fanoušky vyzval, aby dnes na zpěvačku vzpomínali. „Prosím pokud můžete, tak dnes Věře věnujte tichou vzpomínku. Budete mi moc chybět...bylo mi velkou ctí být ve vaší krásné společnosti,“ dodal mladý zpěvák, který je – stejně jako Bílá – romského původu.

„Nikdy by mě nenapadlo, že píseň, kterou jsem pro tebe napsal, bude ta poslední, a kterou ani nestačíš živě lidem zazpívat!!!! Moje srdce krvácí bolestí!! Děkuji ti za všechny ty léta po Tvém boku a za poslední spolupráci. BYLA JSI JEN JEDINÁ A ŽÁDNÁ TAKOVÁ UŽ NIKDY NEBUDE!! ODPOČÍVEJ V POKOJI,“ vzkázal Bílé na její poslední cestu Milan Kroka, který s ní měl také vyjet na turné.

Témata: Věra Bílá Ladislav Kerndl Jan Musil Jan Bendig