Zemřela zpěvačka Věra Bílá (†64). Celebrita, která ještě před pár dny plánovala comeback!

Věra Bílá 6

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

12. března 2019 11:10 | Aktualizováno: 12. března 2019 11:30

Romská zpěvačka Věra Bílá dnes zemřela. Roky je trápila těžká cukrovka a slabé srdce. V pondělí se její stav dramaticky zhoršil, proto byla hospitalizována. Dnes bohužel svůj boj prohrála.

Stav Bílé se podle informací deníku Blesk zhoršil včera, byla převezena do Fakultní nemocnice Plzeň. Došlo u ní k náhlému zhoršení zdravotního stavu. Dnes v nemocnici zemřela, podle informací serveru Romea.cz byl příčinou infarkt.

„Pacientku jsme v pondělí v jedenáct hodin večer převáželi v akutním stavu na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Plzni,“ řekla pro eXtra.cz mluvčí rokycanských záchranářů Mária Svobodová. 

Legendární romská zpěvačka  ještě před pár dny plánovala velký comeback na hudební scénu. Na pódium se měla vrátit v doprovodu zpěváka Jana Bendiga a Milana Kroky, dlouholetého člena kapely KALE.

 

„Děkujeme za 100 TISÍC zhlédnutí u klipu MEK SOM ADAJ za 2 dny od premiéry. Jste nejlepší. Těšíme se na Vás na našem společném turné, které startuje 15. března v Sokolově a 16. března v Rotavě,“ lákal ještě před pár dny fanoušky Bendig.

Bílá se narodila 22. května 1954 v Rokycanech do muzikantské rodiny Giňů. Svou kariéru zpěvačky začala na rodinných slavnostech, svatbách a zábavách s cimbálovou muzikou svého otce Karola Giňi.

Se svým manželem Františkem žila už od patnácti, po deseti letech adoptovali syna Františka. Ten byl v lednu 2013 ve věku 33 let nalezen mrtvý. Krátce po té zemřel ve věku 59 let její manžel.

Věra Bílá vystupovala například ve slavné newyorské Carnegie Hall, ale sláva i peníze pro ni byly nepodstatné. Honoráře tak často končily v automatech. A protože neplatila nájem, skončila v rodných Rokycanech na ubytovně. Tam žila už od roku 2011. Nedávno prohlásila, že v této ubytovně i zemře – stejně jako její manžel.

Témata: Věra Bílá úmrtí