Má už asi vymyto! Jiří Vondráček otevřeně o vztahu se sestrou Helenou!

Helena Vondráčková 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

11. března 2019 9:46

Hudebník Jiří Vondráček vidí rodinné problémy všude, kam se podívá. Jeho dcera Lucie je uprostřed ostré rozvodové bitvy, ve které jí jako správný otec podporuje, pro chování sestry Heleny ale ani s odstupem času pochopení nemá. Některým se za ní dokonce omlouvá.

Osmašedesátiletý Jiří Vondráček poslední dobou často odpovídá na dotěrné dotazy, které se týkají jeho dcery Lucie, která si prochází ostře sledovaným rozvodem s hokejistou Tomášem Plekancem. Nezapomíná se ale ani na jeho spory se starší sestrou Helenou. „Nějak jsem se pokusil ten vztah vygumovat,“ prozradil Jiří týdeníku Sedmička.

Jak na to šel? „Vypínal jsem rádio, když tam zpívala, přestože jsem se na některých písničkách podílel. Zkrátka jsem se odstřihnul. Až tak mě ten její postoj drtil. Nechápal jsem ho a postupně jsem k ní získal určitou apatii,“ popisuje Vondráček. „Tvrdit, že jsem lhář a že jí ubližuju, nechat na mě posílat kriminálku, protože jsem si dovolil říct pravdu, tak s tím jsem se nesmířil,“ dodává.

„Heleně jsem nikdy nijak neublížil. Maximálně, když už to gradovalo až do absurdních kauz, kdy jsme byli s tátou například obviněni, že jsme Helenu rozvedli my dva, tak jsem se vyjádřil, že má asi už vymyto,“ prozradil, kam až jejich spor došel. Tvrdohlavá Helena si ale nedala říct. „Kdokoli jí zkusil říct pravdu do očí, byl předurčen k tomu, aby byl odmrštěn a veřejně napadán,“ líčí Jiří.

Vůbec nejvíc pak Vondráčkovi hnulo žlučí, když se jeho sestra začala soudit s někdejší kolegyní z Golden Kids Martou Kubišovou. „Nesmírně mě uráželo to, co se tehdy dělo a s Martou jsme to několikrát řešili. Soudní tahanice s Martou je Helenin obrovský hřích. I když se vymlouvala na agenturu a podobně,“ tvrdí bratr populární zpěvačky.

„To, že si dovolila jít proti - nechci říct kamarádce, protože se zas až tak asi nekamarádily, každá žila jinak, ale - kolegyni, to je neodpustitelné,“ konstatuje Jiří Vondráček. „Mockrát jsem o tom s Martou mluvil a za celou rodinu jsem se jí veřejně omluvil,“ dodává.

„Tehdy byla pozurážena spousta našich předních umělců, kteří si dovolili Heleně napsat, ať se nesoudí s Martou,“ připomíná Helenin bratr osud, který potkal třeba Karla Gotta, Lucii Bílou, ba dokonce i prezidenta Václava Havla. Na zakopání válečné sekery to tak rozhodně nevypadá.

Témata: Jiří Vondráček Helena Vondráčková Lucie Vondráčková