Nenávistné útoky na rodinu! Jiří Pomeje starší promluvil o synově pohřbu

Poslední rozloučení s Jiřím Pomeje 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

11. března 2019 8:55

Zatímco zbytek rodiny seděl spolu, Jiří Pomeje starší seděl na pohřbu svého syna stranou. Teď se rozhodl vyjasnit, proč tomu tak bylo. Mohla za to snad hercova manželka Andrea, nebo rodinné problémy dlouhodobějšího charakteru?

Když se minulou středu sešli pozůstalí na posledním rozloučením s hercem Jiřím Pomejem (†54), mnohé přítomné hosty zaskočilo, že se jeho otec Jiří stranil zbytku rodiny. Nejčastěji se spekulovalo o tom, že se nemají v lásce se synovou manželkou Andreou. Jiří Pomeje starší se teď o pohřbu rozhodl promluvit.

„V krematoriu to mají takhle nastavené, že pozůstalí mohou sedět jen po pěti,“ tvrdí hercův otec pro eXtra.cz. Odmítl tak spekulace, že ho exmanželka Jarka s dcerou Petrou a Andreou schválně odsunuly jinam, aby nemohl sedět s nimi. Jisté rodinné problémy ale nevyloučil.

Hercovy rodiče totiž měla před lety rozdělit nevěra. „Ono je to úplně jinak,“ hájí se Pomeje starší. „Za žádnou milenkou jsem neutekl, ale nechtěl bych naše rodinné věci úplně rozebírat,“ vysvětluje a dodává, že na celý humbuk kolem vlastní osoby má trochu jiný názor.

„Chápu, že skončil zájem o Jirku a začínají nenávistné útoky na rodinu. To se hodí,“ přemítá Pomeje starší. „Naše rodina je ale vcelku. Je nesmysl se teď bránit, stala by se z toho rychle mela a to kvůli nám všem v žádném případě nechci. Špinavé prádlo by se vždycky mělo prát doma,“ dodává.

Ač na pohřbu neseděli spolu, organizaci prý konzultovala celá rodina. „Všichni jsme se domluvili, jak bude co probíhat, určitě nejsme rozeštvaní,“ konstatuje Jiřího otec. „Ale jedno vám řeknu: Pro dceru Petru bylo celé toto období hrozný záhul, poslední rozloučení ale přesto perfektně zorganizovala,“ pochválil jí.

Nelehké období to každopádně bylo i pro něj, synovu smrt nesl stejně jako celá rodina velmi těžce, ačkoliv připouští, že s ní počítal. „Věděl jsem, že vyléčení není možné. Bál jsem se každého zazvonění telefonu,“ svěřil se na závěr.

Témata: Jiří Pomeje Andrea Pomeje