Zdrcená Andrea Pomeje málem neustála Jiřího pohřeb! Jak jí bylo?

Jiří Pomeje s Andreou Pomeje (tehdy ještě Štastnou)

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

7. března 2019 8:47

Řadu truchlících, kteří se včera přijeli do Českých Budějovic rozloučit s hercem Jiřím Pomejem (†54), asi překvapilo, jak moc vše zasáhlo jeho ženu Andreu. Hercova manželka pohřeb skoro neustála a přiznala, že šlo o nejhorší den jejího života.

Usmíření s manželovou rodinou? Ne tak docela, zdrcenou Andreu Pomeje sice na poslední rozloučení přivedla Jiřího sestra Petra a doprovázela je i hercova maminka Jaroslava, otec Jiří se jich ale stranil. Ještě nedávno přitom diskžokejka tvrdila, že spolu skoro žádný problém nemají.

„S celou rodinou Jirky mám velmi dobré vztahy. I s tatínkem. Ten sice trochu nemohl překousnout mého přítele, ale jinak spolu bez problému komunikujeme, není mezi námi tření,“ říkala Andrea, která do Českých Budějovic dorazila bez přítele Petra Plačka, protože ten by mohl narušit pietní atmosféru.

Ačkoliv se Jiřího sestra Petra snažila odhánět od Andrey novináře, seč jí síly stačily, nakonec vše uhlídat nedokázala. Hercova manželka tak mohla popsat své bezprostřední pocity z pohřbu. „Je to nejhorší den mého života. Je mi strašně. Byla jsem jak v mlze a strašně se mi třásly nohy. Nezlobte se, ale nemůžu s vámi dál mluvit,“ svěřila se Andrea pro eXtra.cz.

Jak moc krušný den to pro Andreu byl, popsal nejmenovaný člen Pomejeho rodiny. „Říkala, že vůbec nemohla spát a od rána zvracela. Po obřadu se nekonala žádná smuteční hostina, rodina si ji nepřála. Andrea s námi ještě chvíli pobyla a pak jela domů. Vypadala strašně,“ uvedl blíže nespecifikovaný rodinný příslušník.

„O to víc to ve mně vřelo kvůli tomu, že si ji vůbec někdo po smrti našeho Jirky dovolí sprostě špinit. Nezaslouží si to,“ nechal se slyšet zdroj z hercovy rodiny, který s Andreou, která krátce po manželově smrti schytala smršť nadávek a urážek, soucítí. Tu vůbec nejhorší urážku si dovolil vyslovit Josef Rychtář, kterého má Andrea v plánu žalovat.

Soudní spor s vdovcem po Pomejeho exmanželce Ivetě Bartošové ale zdaleka není jedinou záležitostí, kterou musí Andrea Pomeje řešit, čekají jí i další důležitá rozhodnutí týkající se např. Jiřího pozůstalosti, jejíž součástí jsou i četné dluhy. Diskžokejka se tak chtě nechtě bude muset zase rychle postavit na nohy.

Témata: Andrea Pomeje Jiří Pomeje