Rodina a přátelé se loučili s Jiřím Pomeje (†54)! Smuteční hosté se do krematoria ani nevešli!

Poslední rozloučení s Jiřím Pomeje 12

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

6. března 2019 15:29 | Aktualizováno: 6. března 2019 23:01

Rodina, přátelé, kolegové i široká veřejnost se dnes rozloučili s Jiřím Pomeje. Pohřeb se konal v 13:00 v v prostorách krematoria na hřbitově sv. Otýlie v Českých Budějovicích, odkud herec pocházel a kde žijí jeho rodiče.

Producent, dabér a herec zemřel 26. února po dlouhém a bolestivém boji sr zákeřnou rakovinou. Poslední rozloučení se konalo ve 13:00, už kolem poledne se ale u krematoria začali scházet první lidé.

Krátce po dvanácté dorazili rodiče zesnulého Jiřího a další členové jeho rodiny. Mezi smutečními hosty byla i herečka Dana Morávková a její manžel Petr Malásek, režisér Zdeněk Troška, herec Václav Upír Krejčí i producent Pavel Pásek, který se o Pomejeho až do konce staral.

Naposledy rozloučit se přišli i Vendula Pizingerová, která dorazila těsně před obřadem, nebo zpěvák Jakub Smolík. Celkem se do krematoria pokoušelo dostat více než 200 lidí. Část lidí navíc musela zůstat venku přede dveřmi, někteří proto odešli.

Na pohřbu nechyběla ani Pomejeho manželka Andrea, kterou z pochopitelných důvodů nedoprovázel její partner Petr Plaček. Oporou vdově v tuto smutnou chvíli byla její rodina.

Obřad, který oproti plánu začal o něco později, zahájila píseň z pohádky Z pekla štěstí, kterou nazpívali Pomejeho bývalý manželka Iveta Bartošová (†48) a Daniel Hůlka. Sám Pomeje tuto pohádku produkoval.

Následně zazněl i hlas Karla Gotta a písně z filmu Andělská tvář. Krematoriem se nakonec rozléhal potlesk, který Jiřího Pomeje doprovodil na jeho poslední cestu. Rozloučení trvalo asi 20 minut.

Témata: Jiří Pomeje Andrea Pomeje