Marné pokusy o vtipy, hospůdka páté cenové… Sidovský se opřel do nešvarů Cen Anděl!

Janis Sidovský

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

6. března 2019 15:09

Zažil spoustu večerů s Anděly, ale ten včerejší patřil k těm nejlepším. Přesto si Janis Sidovský neodpustil kritiku a přesně pojmenoval věci, které se mu na ceremoniálech nelíbí. Často ale hned vzápětí dodával, že jde o letité potíže, které se asi jen tak nezmění.

Manažer a producent Janis Sidovský se jako dlouholetý člen akademie, která Anděly hudebníkům předává, cítí jako ten pravý člověk, který dokáže pojmenovat nešvary včerejšího slavnostního ceremoniálu. Ač připustil, že patřil k nejlepším v historii, na pár věcí přece jen poukázal a přímo ukázal na pár lidí, kterým se moc nevedlo.

Na paškál si vzal v první řadě řeči předávajících. „Až na Pokáče, Martu Jandovou a Jana Muchowa docházelo k neobratnému moralizovaní , šroubovanému selfpromotion a marným pokusům o vtipnost,“ uvedl na svém facebookovém profilu, dodal ale, že jelikož jsme v Česku, vlastně ho to ani nepřekvapilo.

Otřel se i o herce Tomáše Měcháčka, který večerem provázel. „Málo platné, napsat scénář je kumšt stejně jako zahrát, zazpívat nebo zkomponovat píseň. Proto by spojovací dialogy měl psát profesionál a neměly být náhodou,“ konstatuje Sidovský.

Nejvíc si však postěžoval na dress code některých účinkujících a hostů. „Nejspíš neměli to štěstí, aby vyrůstali v prostředí, kde bylo běžné se při slavnostních okamžicích slušně a čistě obléknout,“ povzdechl si. „I když je to lepší, než před léty, stále ještě si někteří svátek populární hudby pletou s hospůdkou V. cenové skupiny,“ dodal známý producent.

Jinak byl Sidovský vesměs pozitivní, chválil světla, zvuk a grafiku projekcí, které podle jeho názoru dosahovaly mezinárodní úrovně. Profesionální produkci večera vynášel do nebes včetně úplných detailů, jako byly dobře informované hostesky. „Takže gratulace i organizátorům, dobrá práce,“ vzkázal.

Unešený byl však především z vystoupení hudebních legend Michala Prokopa („Upřímně jsem si myslel, že v Síni slávy dávno je.“) a Semaforu. „Králem vzpomínky ale byl Josef Zíma, stará dobrá škola, kdy i v sedě dokázal strhnout energií a ryzostí projevu,“ zhodnotil vzpomínkové vystoupení divadla a poklonu samozřejmě vysekl i Jitce Molavcové a Jiřímu Suchému.

Témata: Janis Sidovský Ceny Anděl