Odešel člověk, kterého měl rád. „Český Dylan“ Zounar vzpomíná, jak daboval Perryho!

Martin Zounar.

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

5. března 2019 16:18

Jen málokdo v Česku měl k americkému herci Lukeu Perrymu tak blízko. Martin Zounar daboval jeho postavu ve fenomenálním seriálu Beverly Hills 90210, a tak neskrývá, že ho zpráva o Perryho smrti zaskočila. Zároveň ale zavzpomínal, jaké bylo první setkání s Perrym.

Populární americký seriál Beverly Hills 90210 v Česku vysílaly všechny tři velké televizní stanice, jako první to ale byla s tříletou prodlevou od uvedení v USA veřejnoprávní Česká televize. V první české dabované verzi měl postavu zesnulého herce Lukea Perryho na starosti Martin Zounar, který na vše zavzpomínal pro Blesk.

„Dělal jsem Dylana z Beverly Hills 90210 asi prvních 150 dílů. Měl nesmírně charismatický pohled jako James Dean,“ srovnává Zounar Perryho s legendárním hercem, který zemřel ještě mnohem mladší, a to v pouhých 24 letech. Zounara později v tuzemské sestavě nahradil Filip Jančík, postava Dylana navíc během 10 řad seriál na několik let opustila.

Zounar také popsal, jak tenkrát v devadesátých letech k této roli přišel. „Obsadili mě, když mi bylo 22 a měl jsem takový romantický hlásek. Tak mi to nejdřív nešlo dohromady, ale paní režisérka (Jana Semschová – pozn.red.) mě přesvědčila, že to bude skvěle pasovat,“ líčí Zounar po letech a dodává, že to byla opravdu příjemná zkušenost.

Populární český herec také přiblížil, jaká atmosféra tehdy panovala ve štábu. „Samozřejmě nám bylo líto, že se takový seriál netočil zrovna u nás,“ konstatuje Zounar, kterého v českém znění doplňovali např. Sabina Laurinová, Michal Dlouhý nebo Jan Vlasák.

Vysílání Beverly Hills 90210 později převzala nejprve Nova, pak i Prima, které výrazně změnily obsazení českého znění. Zounar si proto po letech střihl v seriálu i dabing postavy Noaha Huntera. K srdci mu ale přirostl spíš Dylan McKay.

„Teď nějak odchází lidi, které jsem měl rád,“ dodává Zounar k Perryho nečekané smrti, kterou média přinesla včera večer. Dvaapadesátiletý americký herec podlehl následkům rozsáhlé mrtvice, kterou utrpěl o několik dní dříve.

Témata: Martin Zounar