Řepka znovu před soudem. Kvůli alimentům přiznal nepříjemnou pravdu!

Tomáš Řepka 17

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

5. března 2019 14:43

V Brně se dnes konal ostře sledované soudní jednání, na kterém se tváří v tvář sešli bývalí manželé Tomáš Řepka a Vlaďka Erbová! Tentokrát se bojuje o výživné na jejich syna Marcuse!

Řepka už dnes neběhá po trávníků, ale spíše po soudech! Po kauzách ohledně falešných inzerátů, v nichž figurovala jeho exmanželka, alkoholu za volantem či zpronevěry, se teď musí fotbalový bouřlivák zpovídat z neplacení alimentů na syna Marcuse!

Modelka Vlaďka Erbová po svém bývalém muži a otci jejího dítěte požaduje dlužnou částku ve výši 175 tisíc korun. Oba exmanželé se tentokrát řízení zúčastnili osobně.

Řepka před soudem přiznal, že vyživovací povinnost na syna zanedbal. Letos v lednu Erbové poslal 500 Kč, na důkaz předložil složenku. Celková částka, kterou exfotbalista Erbové na alimentech poslal, byla jen 4 500 korun! Erbová ale mezitím vypočítávala, že jen za synovy koníčky – především za hokej – a za školku platí tisíce!

Řepka se hájil tím, že nemá z čeho platit. Připomněl, že nejen že čelí exekuci, ale navíc ani nemůže řídit, takže jej nikdo nezaměstná! U soudu si také postěžoval, že syna Markuse viděl naposledy 10. září. 2017. Na konci letošního ledna s ním prý pak mluvil po telefonu a na Vánoce mu poslal dárky. Erbová nicméně odmítla, že by svému ex bránila v kontaktu se synem.

Řepka si stěžoval, že nemůže najít práci. „Zkoušel jsem pracovat v pohostinství a jako správce objektu, ale nebyl jsem schopen tam pracovat. Byly tam na mne narážky ze strany hostů. Dnes jsem v situaci, že nemám z čeho brát," vypověděl podle Blesku Řepka. „Dělal jsem hlídače, ale jakmile tam chodili paparazzi fotit mě, vyhodili mě,“ postěžoval si a tím, že ho brzdí také veřejně prospěšné práce, které mu soud napařil za minulé prohřešky.

Vydělával si prý asi 8 tisíc měsíčně, takže mu musí pomáhat jeho přítelkyně Kateřina Řepková. I proto prý alimenty ani doplatit nemůže. „Nejsem schopen. Nemám nic. Je mi to líto, ale prostě nemám. Vím, že jsem otec, Erbová zase ví, jak jsem na tom," tvrdí Řepka.

S ohledem na to všechno státní zástupce navrhl soudci snížení dluhu ze 175 tisíc na 55 tisíc Kč. Výživné by tak zpětně kleslo na pět tisíc měsíčně. Ani to by ale bývalý fotbalista podle své advokátky platit nezvládal. „Není možné, aby můj klient platil tak vysoké výživné, protože není schopen takovou částku splácet," tvrdila advokátka s tím, že reálně může platit tak dva tisíce. 

Jednání bylo nakonec odročeno na květen, Soud dal Řepkovi možnost do té doby uhradit výživné. Pokud o udělá, trestu se pravděpodobně vyhne. Zaplatit má asi 20 tisíc korun. Řepka nakonec uspěl se snížením alimentů z 15 tisíc měsíčně na 5 tisíc korun a usiluje o snížení na zmíněné 2 tisíce korun.

Témata: Tomáš Řepka Vlaďka Erbová