Konec puberty a devadesátek! České celebrity zasáhla smrt Lukea Perryho!

Luke Perry 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

5. března 2019 10:30

Seriál Beverly Hills 90210 s úspěchem vysílaly i české televize, a tak není divu, že smrt jednoho z hlavních představitelů Lukea Perryho oplakávají i tuzemské celebrity. Mnohým z nich Perryho nečekaný skon připomněl, že už taky nejsou nejmladší.

Nad nečekanou smrtí amerického herce Lukea Perryho, který se proslavil především rolí Dylana McKaye v populárním „devadesátkovém“ seriálu Beverly Hills 90210, truchlí i české celebrity. Zvlášť ta generace, která u televizních obrazovek v 90. letech minulého století vyrůstala a Perryho si tak dobře pamatuje.

„Tak můj idol z puberty dnes navždy odešel… je mi to líto,“ svěřila se třeba zpěvačka Monika Absolonová, která na Instagramu sdílela Perryho fotku z dob natáčení Beverly Hills 90210 a doplnila ji i smutnými smajlíky.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Tak muj idol z puberty dnes navzdy odesel... je mi to lito. ???

Příspěvek sdílený Monika Absolonova (@monika_absolonova), Bře 4, 2019 v 12:05 PST

Na téže sociální síti vyjádřila smutek nad zprávou o Dylanově smrti i moderátorka Eva Decastelo. „Moje dětství a puberta je definitivně pryč. Největší platonická láska umřela. Díky za spoustu holčičích snů,“ napsala ve svém vzkazu, který začala známou anglickou zkratkou R.I.P. (Odpočívej v pokoji).

Pokud si myslíte, že je truchlení nad Perryho smrtí výsadou žen, jste na omylu. „Seriál Beverly Hills ovlivnil moje mládí. Lukea Perryho, který hrál Dylana, jsem si jako většina lidí oblíbil, a když jsem se včera dozvěděl o jeho smrti, nechtělo se mi tomu uvěřit. Je mi to nesmírně líto,“ vyjádřil se zpěvák Sámer Issa pro eXtra.cz.

Na Twitteru se do zajímavé konverzace ohledně Beverly Hills 90210 zapojil někdejší bulvární novinář, dnes starosta pražské městské části Řeporyje Pavel Novotný. „Ty si vůbec neumíš představit, co to pro nás bylo, když se Kelly najednou spustila s Brandonem,“ odpověděl na komentář jiné osoby, která prý seriál nikdy neviděla.

„Úplný strop byl, když Kelly tehdy poslala k vodě oba najednou. A to tasil Brandon snubák a Dylan cestu kolem světa,“ zavzpomínal Novotný na „devadesátky“, které pro mnohé včerejší Perryho smrtí definitivně skončily.

Dvaapadesátiletý Luke Perry podlehl následkům rozsáhlé mrtvice, kterou prodělal o několik dní dříve. O tom, že situace není dobrá, vypovídalo neobvyklé ticho, které Perryho obklopilo, jeho zástupci byli ochotni přiznat jen to, že leží v nemocnici. Včera pak přišli s tragickou zprávou o hercově smrti.

Témata: Luke Perry seriál Beverly Hills 90210 Monika Absolonová Eva Decastelo Pavel Novotný Sámer Issa