Pohřeb Pomejeho: Bude tam Andrea? A co jeho milovaná dcera?

Andrea Pomeje se svým mužem Jirkou 2

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

2. března 2019 14:15

Pohřeb Jiřího Pomejeho má proběhnout přesně tak, jak by si to on sám přál. Tvrdí to alespoň jeho kamarád Pavel Pásek, který hercovu rodinu přesvědčil, aby bylo poslední rozloučení veřejné. Přijde i Pomejeho manželka Andrea s jejich milovanou dcerou?

Konec spekulacím učinila rodina herce Jiřího Pomejeho (†54). Poslední rozloučení v jeho rodných Českých Budějovicích se bude týkat nejen kruhu rodinného, ale bude pro všechny. Jedna věc přesto zůstává nejasná. Jaká bude role jeho manželky Andrey?

Není totiž žádným tajemstvím, že její vztahy s manželovou rodinou nebyly poslední dobou ideální. Andrea nemohla Jiřího navštívit ani ve středočeském sanatoriu na Pleši, kde trávil poslední dny svého života poté, co lékaři zjistili, že zákeřná rakovina metastázovala po celém těle.

„Několikrát jsem za ním chtěla, ale po konzultaci s rodinou jsme se shodli, že by ho to mohlo rozrušit. Mně nezbývá nic jiného než to respektovat,“ popisovala Andrea Blesku. Známá diskžokejka se po smrti manžela nejprve odmlčela, nesnesitelná vlna kritiky ji ale donutila se ozvat.

„Dokážete si vůbec představit, jaké je to, když se s malým dítětem před ním musíte zamykat v pokoji a počkat, až vystřízliví? Vydržela jsem to až do dubna. Vážila jsem 49 kg, nemohla jíst. Anička se doma bála,“ napsala na sociální síti.

Jejich společné dceři řekla o tatínkově smrti až včera, kdy uplynuly tři dny od Pomejeho úmrtí. „Rad, jak to vysvětlit malému dítěti, je hodně. Konzultovala jsem to s lidmi, kteří už za sebou podobnou zkušenost mají. Volala jsem si i s Vendulou Pizingerovou (dříve Svobodovou),“ řekla Andrea pro extra.cz.

Andrea už potvrdila, že se posledního rozloučení zúčastní. Po domluvě rodiny a Pomejeho nejlepšího kamaráda Pavla Páska bude nakonec veřejné, protože by si to herec prý přál. Rozloučit se tak může přijít opravdu každý.

Témata: Jiří Pomeje Andrea Pomeje