Odešel „velký člověk“ Jiří Pecha! Jak na něj vzpomínají kolegové?

Jiří Pecha 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

28. února 2019 15:13

Nerozlučné přátelství pojilo zesnulého herce Jiřího Pechu hlavně s Bolkem Polívkou, s reakcí na jeho úmrtí už ale přispěchali i jiní herečtí kolegové, namátkou třeba Milan Šteindler nebo Maroš Kramár. Co „Pecovi“ do nebe vzkázali?

Dnes ráno zemřel po těžké nemoci herec Jiří Pecha (†74). Jako první o tom na Facebooku informoval jeho divadelní kolega Břetislav Rychlík. Právě na sociálních sítích se ale objevují další reakce a vzkazy pro Pechu.

Zavzpomínal třeba herec a režisér Milan Šteindler. „Hráli jsme spolu tři roky u Bolka. Skvělej člověk!“ vzkázal. „Peco, „kurva se neříká“, ale v tomto případě je to „kurva“ velká škoda. Odešel úžasný herec a velký člověk. Jirko, odpočívej v pokoji,“ napsal zase slovenský herec Maroš Kramár.

Truchlí i Pechův nejlepší kamarád Bolek Polívka. Sám se zatím k úmrtí svého přítele nevyjádřil, ale jeho divadlo už ano. „Před chvílí nás zastihla smutná zpráva o odchodu našeho milovaného “Pecy”. Jirko, děkujeme za všechny krásné chvíle ve tvé přítomnosti. Budeš nám moc chybět!“ píše se na facebookové stránce Divadla Bolka Polívky.

S reakcí samozřejmě přispěchalo i divadlo Husa na provázku, které Pecha pomáhal založit. „Dnes ráno odešel Peca. Jeden ze zakládajících členů Divadla Husa na provázku, skvělý herec, skvělý člověk. Neloučíme se. Děkujeme,“ stojí na Facebooku spolu s pozvánkou na dnešní vzpomínkovou akci v tamním divadelním klubu.

Husa na provázku zveřejnila i informaci o posledním rozloučení s „manželem, tatínkem, dědečkem, hercem, mimem, požitkářem, fanouškem ženského basketu, kamarádem a velkým člověkem“ Jiřím Pechou. Uskuteční se ve Velké obřadní síni brněnského krematoria v úterý 5. března ve 14 hodin.

Témata: Jiří Pecha Milan Šteindler Maroš Kramár Boleslav Polívka Divadlo Husa na provázku