Pravda o Pomejem! Andrea prolomila mlčení!

Jiří Pomeje s Andreou Pomeje (tehdy ještě Štastnou) 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

28. února 2019 11:25 | Aktualizováno: 28. února 2019 18:49

Úterní smrt jejího manžela Jiřího Pomejeho (†54) zasáhla i Andreu Pomeje, která ještě včera odmítala cokoliv komentovat. Dnes už ale neunesla tlak a prolomila mlčení. Dotklo se jí totiž nařčení, že má Pomejeho na svědomí, proto se rozhodla jít s pravdou ven.

Včera se hercova manželka Andrea Pomeje ještě odmítala k Pomejeho smrti vyjadřovat, dnes ji k tomu už okolnosti donutily. Zatímco komentáře lidí přecházela, slova Pomejeho důvěrnice se jí dotkla. „Když čtete názory někoho, jako je Marie Formáčková, kterou máte rádi a vážíte si jí, tak to prostě nejde přejít,“ vysvětlovala Andrea.

Spisovatelka Formáčková řekla Blesku, že by si Pomejeho manželka měla sáhnout do svědomí. „Když ke mně Jirka přijel s taškou, už po nemoci, se slavíkem v krku a v tričku, že ho Andrea nepustila domů a vyhodila, že nemá kam jít, opilý nebyl. Nechci ji hodnotit, nic o ní říkat, ale já bych to chlapovi s rakovinou neudělala. S tím teď bude žít ona,“ uvedla.

Právě tyto věty se Andrey dotkly. „Víš, že to byl skvělý chlap, hodný, empatický člověk, ale také spousty věcí zveličoval, ne-li si úplně vymyslel,“ vzkázala Formáčkové s tím, že o tom, co se v posledních letech dělo, ví kromě hercovy manželky jen Pomejeho rodina a nejbližší přátelé.

Známá diskžokejka následně líčila, co si během společného soužití prožila. „Víte a snažíte se ho celou tu dobu přesvědčovat, že ten život, který žil, nebyl zdravý. Večery probrečíte, aby to on a dítě nevěděli a ráno zase pozitivně, jako by to byla chřipka, jedete do něj nálož podpory,“ popisovala. „On se utěšoval svým způsobem a já ho chápala a odpouštěla mu,“ dodala.

Zavzpomínala i na chvíli, kdy si myslela, že její manžel umírá. „Když jsem ho loni odvezla do nemocnice, myslela jsem, že o něj přijdeme. Byla jsem tam každý den, spala tam, když měl úzkosti a ataky z abstinence a závislosti na lécích. Když mu byl odoperován hrtan a bylo potvrzeno, že nikde nic jiného není a je zdráv, doufala jsem, že teď celý svůj život přehodnotí.“

„Bylo to ještě horší,“ hodnotí Andrea. Pomeje odmítal pomoc psychologa, manželka se bála jeho odchodu ven a toho, v jakém stavu se vrátí domů. „Vydržela jsem to až do dubna. Vážila jsem 49 kg, nemohla jíst a Anička se doma bála,“ popisuje strastiplné chvíle.

„Nejdřív jsem chtěla odejít já, řekla jsem, ať si všechno nechá. On odmítl a opilý si tu před domem udělal svou One man show pro média. Čekala jsem jak se bude chovat, jestli začne opravdu žit tak, jak má. Když ho neprobrala nemoc a to že skoro umřel, tak ho třeba probere tohle.. jenže ne!“ vzpomíná Pomejeho manželka na definitivní konec jejich vztahu.

Andrea Pomeje už má nový vztah s Petrem Plačkem, dohromady se dali v srpnu. „Jen jsem chtěla znovu žít! Opravdu jsem na to neměla právo?“ ptá se. „Anička ztratila tatínka, mám strach jak s tím bude žít! Za Jirku jsem se modlila,“ tvrdí Andrea. „Jsou to nejtěžší dny v mém životě, tak prosím, než mi začnete psát, nebo veřejně vše komentovat, zamyslete se, jestli to má vůbec smysl…,“ vzkázala na závěr.

Témata: Andrea Pomeje Jiří Pomeje