Pohlreichův nástupce totálně propadl! Češi ho vypískali!

Zdeněk Pohlreich. 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

28. února 2019 10:30 | Aktualizováno: 28. února 2019 19:45

Loni přestal po letech „šéf“ Zdeněk Pohlreich natáčet oblíbený pořad, v němž putoval po českých hospodách a rozdával moudra. Z nelibosti diváků si nic nedělá, svého rozhodnutí nelituje. V kuchyni si ale vychovává zdatného nástupce, který má vaření v genech.

Televizní diváci se loni těžce smiřovali s tím, že se slavný kuchař Zdeněk Pohlreich rozhodl ukončit své angažmá v pořadu Ano, šéfe!, který mu přinesl neuvěřitelnou popularitu. Prima u nich nepochodila ani s náhradou v podobě formátu Ano, šéfová!, v němž roli Pohlreicha převzal rodinný klan Pagana.

Vysílalo se jen šest dílů, které u fanoušků série totálně propadli. Vypovídá o tom hodnocení lidí na serveru CSFD, kde původní verze s Pohlreichem má 78, zatímco nová série pouhých 21 procent. „Bohužel důkaz toho, jak tragicky může pořad ovlivnit výměna moderátora. S minulou vizí to nemá moc společného,“ hodnotí třeba uživatel Kothy.

Volání po návratu ale oblíbený kuchař nevyslyší. „Nastal čas, kdy to mělo skončit, a jsem přesvědčený, že jsem se rozhodl správně,“ řekl Pohreich týdeníku Sedmička. Teď má alespoň víc času na soukromý život i své vyhlášené restaurace v čele s pražským Café Imperial.

Ačkoliv Pohlreich nemá ve zvyku se ohlížet zpátky, zavzpomínal i na chvíle definitivního rozhodnutí. „Nějakou chvíli to ve mně zrálo, nedošel jsem k tomu ze dne na den. Ale vždycky když se chýlila ke konci jedna série, člověk už cítil, že toho má docela dost, a nelituji toho,“ popisuje.

Slavné jméno by se ale do televizních titulků mohlo vrátit. V jedné z restaurací totiž Pohlreich zaměstnal svého devatenáctiletého syna Honzu. „Teď je u mě v kuchyni a hledá lásku pro tuhle práci. Kus už našel, ale ona většinou nepřichází hned. Je to něco, co si potřebujete prožít a prokousat se tím,“ říká někdejší televizní hvězda.

„Musíte si oblíbit ten šílený svět, kterému se říká profesionální gastronomie,“ dodává Pohlreich na adresu svého syna, který se vyučil cukrářem. Závěrem přiznal, že mu televize vůbec nechybí, naopak si pochvaluje, že má čas na „trošku nudnější život“.

Témata: Zdeněk Pohlreich recepty Vaření televize