Pomeje to měl nejtěžší s Ivetou Bartošovou!

Pomeje, Jiří 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

27. února 2019 10:42 | Aktualizováno: 27. února 2019 23:16

Tři ženy pojal herec Jiří Pomeje (†54) během svého života za manželky, ani jeden ze vztahů ale neskončil opravdu šťastně. Pokud si ale myslíte, že na vině byl jen Pomeje a jeho dluhy či alkohol, mýlíte se.

První osudovou ženou jeho života byla Michaela Kuklová, se kterou se potkali na natáčení filmové série Playgirls v první polovině devadesátých let. Tehdy se také vzali a bylo to nejdelší Pomejeho manželství. Stejně jako je film dal dohromady, je ale také rozkmotřil.

Pomeje si totiž na přelomu tisíciletí umanul, že natočí vlastní velkofilm Andělská tvář. Jeho neúspěch jej ale vzhledem k obřímu rozpočtu uvrhl do dluhů a do spárů alkoholismu. To Kuklová těžce nesla, manžela nejdřív vykopla na ulici a v roce 2007 se s ním po třinácti letech definitivně rozvedla.

Dlouho však sám nezůstal, už v létě 2008 si vzal zpěvačku Ivetu Bartošovou. „Svatba to byla krásná. Byli jsme tam celá rodina, asi čtyřicet lidí včetně mých a manželových sourozenců. Všechny nás pozvala,“ vzpomínala pro Blesk matka zpěvačky Svatava. Ani tahle pohádka ale neměla šťastný konec.

Iveta totiž začala nezřízeně pít, po domě schovávala lahve s tvrdým alkoholem. Pomeje odjel do Polska a Bartošová v jeho nepřítomnosti údajně potratila. Zpěvačka se potýkala se stále většími psychickými potížemi. Ačkoliv jí Pomeje nabízel pomocnou roku, Bartošová požádala o rozvod.

Z herce byl tak opět svobodný mládenec, který nakonec našel lásku v náručí mezinárodně uznávané DJ Andrey Šťastné. Vzali se v lednu 2013 v buddhistickém chrámu během dovolené v exotickém Thajsku. V září toho roku se jim pak narodila dcera Anna, kterou Jiří tak moc toužil jednou vidět na maturitním plese.

Cestu mu však překřížila rakovina. Poprvé ji herec porazil, zatímco manželka Andrea mu stála věrně po boku. Kvůli nezřízenému životnímu stylu Pomejeho se ale jejich cesty rozešly, Andrea dokonce zažádala o rozvod. Poté, co Jiřímu opět diagnostikovali onkologické onemocnění, žádost stáhla. „Je zbytečné teď cokoliv říkat,“ okomentovala manželův odchod ze světa.

Témata: Jiří Pomeje Andrea Pomeje Michaela Kuklová Pomeje-Bartošová