Karel Šíp měl nakročeno do kriminálu! Co se stalo?

Karel Šíp ve svém pořadu Všechnopárty

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

26. února 2019 11:24

Totalitní režim v tehdejším Československu měl políčeno i na oblíbeného baviče a moderátora Karla Šípa. I on si totiž musel dávat pozor, co říká. Jednomu úletu se však přece jen nevyhnul. Ve Všechnopárty na to zavzpomínal cirkusák Jaromír Joo.

Tohle se mu v talk show ještě nepřihodilo. Populární moderátor Karel Šíp si do páteční Všechnopárty pozval majitele cirkusu JO-JOOO Jaromíra Joo a děly se věci. Známý cirkusák totiž zavzpomínal na jejich společnou příhodu z dob komunismu, která Šípa málem dovedla do kriminálu.

Inkriminovaná událost se měla odehrát před třiceti lety během pořadu Kopeme dál na Ostravsku. „Byl tam raut a vy jste se na ty škvarky podíval a řekl jste: „Hm, radši bych dělal za marky než za škvarky,“ citoval Joo tehdejší Šípova slova. „Tenkrát to bylo trestný,“ připomněl mladším divákům oblíbeného pořadu.

Známý cirkusák se kvůli tomu dostal dokonce do hledáčku Státní bezpečnosti a ocitl se na nechvalně proslulém místě. „Já kvůli vám byl na výslechu. Pozvali mě do Bartolomějský a co, že tam pan Šíp povídal. O markách a podobně,“ popisoval Joo. „Já jsem to vyřešil geniálně!“

Jeho geniální řešení spočívalo v tom, že Šípovi vložil do úst jiná slova. „Pan Šíp říkal, že tak dobrý škvarky by nekoupil ani za marky,“ řekl tehdy Joo strážcům zákona. „To jste mě zachránil, teda,“ odvětil evidentně zaskočený Šíp.

„Tenkrát, kdybych tohle neřekl, tak žádná Šaráda nebyla,“ dodal oblíbený cirkusák za intenzivního smíchu a potlesku přítomných diváků.

Témata: Karel Šíp pořad Všechnopárty