Zmatky kolem pohřbu Vorlíčka (†88): To je tristní! Někde se musela stát chyba!

Václav Vorlíček

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

12. února 2019 10:55

Rodina, přátelé i široká veřejnost se dnes loučí s legendárním režisérem Václavem Vorlíčkem. Pietu ale doprovázejí zmatky!

Poslední rozloučení s Vorlíčkem, který zemřel 5. února ve věku 88 let, se koná ve strašnickém krematoriu. A přestože se očekává obrovský zájem ze strany veřejnosti, nemůže být rozloučení prodlouženo – naopak bude kratší, než se čekalo!

Režisérova starší dcera Kateřina (66) prozradila, že rodině volali přímo z krematoria. „Došli prý k závěru, že se přijde s tátou rozloučit strašně moc lidí a že mají strach, aby byla obřadní síň vyklizena a připravena na další pohřeb včas,“ prozradila Blesku.

„Tudíž že nám dávají na rozloučení, oproti původnímu plánu, maximálně dvacet minut,“ dodala Kateřina. Znamená to, že se smuteční řečí vystoupí jen režisér a Vorlíčkův přítel Zdeněk Zelenka (64). na další už se z časových důvodů bohužel nedostane!

Rodina z toho samozřejmě příliš velkou radost nemá! „Tak mrzí nás to. Na druhou stranu si říkáme, že dlouhý pohřeb může lidi také obtěžovat. Tak možná je to dobře,“ dodala Vorlíčkova dcera.

A zklamaný je i Zelenka. „Dvacet minut na rozloučení se slavným Václavem Vorlíčkem? To je tristní! Někde se musela stát chyba. Měla to být hodina,“ diví se režisér.

„Vždyť toto nebude běžný pohřeb. Za tuhle malou chvilku se s Vaškem nestačí rozloučit ani kamarádi a kolegové, natož diváci, kteří milují jeho filmy,” dodal naštvaný Zelenka.

Témata: Václav Vorlíček Zdeněk Zelenka (režisér)