Oliva nebyl svatoušek! Tohle jste možná nevěděli

Petr Oliva

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

9. února 2019 13:46 | Aktualizováno: 9. února 2019 18:02

Petr Oliva byl nejen známý herec, ale také pořádný milovník! Byl čtyřikrát ženatý, s poslední manželkou, herečkou Dagmar Čárovou, ale nakonec vydržel víc než 30 let!

Petr Oliva se ještě jako velmi mladý oženil, dokonce hned dvakrát. On sám o těchto věcech nikdy příliš nemluvil a tak se často za jeho první ženu označuje až třetí manželka - herečka Regina Rázlová, se kterou se seznámil v kladenském divadle.

Rázlová se za Olivu vdala po rozpadu krátkého manželství s Petrem Štěpánkem. V roce 1973 porodila Olivovi syna Lukáše a o čtyři roky později dceru Adélu. „Když byl Adéle rok, odešel prostě za jinou a byl konec,“ prozradila s odstupem mnoha let Rázlová Blesku.

Její dcera potvrdila, že se se svým otcem setkala shodou náhod až po sedmatřiceti letech na společenské akci. Žádné dojemné shledání to ale nebylo! Jen se pozdravili a Adéla dodala, že ji ani nepožádal o telefonní číslo, aby se s ní mohl znovu spojit.

S Dagmar Čárovou se setkal také při práci. Ona hrála Agnes a on Krysaře ve stejnojmenné hře podle knihy Viktora Dyka. Když si na premiéře rozbila hlavu, její kolega ji doprovodil do nemocnice – a láska byla na světě! Herci se vzali a prožili spolu více než 30 let!

Jejich kolegové přitom zpočátku nevěřili, že tenhle vztah vydrží. O patnáct let mladší Dagmar prozradila, že se v divadle dokonce uzavíraly sázky na to, kdy se rozejdou! Vše to podle herečky organizovala Milena Dvorská. Nakonec se ale ukázalo, že v divadle neměli pravdu! Čárová pak porodila Olivovi v roce 1986 syna Pavla.

Témata: Petr Oliva