Řepka půjde sedět! Soudcům už došla s jeho excesy trpělivost

Drsňák Tomáš Řepka 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

7. února 2019 11:11

Soudkyně Alice Havlíková prý už neměla na výběr, a tak poslala bývalého úspěšného fotbalistu Tomáše Řepku do vězení. Někdejší kapitán pražské Sparty by v něm měl strávit jeden a čtvrt roku, proti verdiktu se ale prostřednictvím právního zástupce odvolal.

Obvodní soud pro Prahu 6 dnes jednal ve věci zpronevěřeného auta bývalého fotbalisty Tomáše Řepky. Někdejšímu reprezentantovi hrozilo až šest let vězení. Proces se táhl už od srpna a byl dvakrát odročen, protože Řepka k soudu několikrát nepřišel. Zopakoval to i dnes, kdy se přitom předem očekávalo, že padne rozsudek.

Na dnešní stání poslal fotbalista jen svého právního zástupce, který konstatoval, že Řepka má právo nepřijít. V jeho nepřítomnosti mu tak soud udělil trest pod běžnou nejnižší sazbou. Vzhledem k opakované trestné činnosti jde ale o trest nepodmíněný, Řepka by měl ve vězení strávit 15 měsíců.

O co vlastně v celé kauze šlo? Řepka prodal za 1,2 milionu korun své luxusní auto kamarádce ve chvíli, kdy už nebyl jeho právoplatným vlastníkem. Vozidlo totiž zabavil exekutor, což podle soudu obžalovaný moc dobře věděl.

Kromě nepodmíněného trestu navrhl státní zástupce i uložení pokuty ve výši 435 tisíc korun. Verdikt v současnosti není pravomocný, na místě se totiž podle očekávání odvolal Řepkův obhájce i státní zástupce.

Bývalý fotbalista se po konci aktivní kariéry dostává do konfliktu se spravedlností velice často. Ve fotbale přitom dokázal mnohé, mimo jiné je čtyřnásobným mistrem české ligy, úspěšně ale působil i v italské Fiorentině nebo anglickém West Hamu.

Témata: Tomáš Řepka soudy Fotbal