Šokující zpověď Kvitové! Přišel opravit vodu, pak vytáhl nůž. Křičela jsem, všude byla krev!

Petra Kvitová

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

5. února 2019 14:52

Slavná tenistka Petra Kvitová dnes vypovídala u Krajského soudu v Brně o napadení, které se odehrálo před dvěma lety v prosinci. Výpověď soudu podala v oddělené místnosti.

S obžalovaným třiatřicetiletým Radimem Žondrou se Kvitová odmítla setkat. Popsala ale, jak útok, který se odehrál na konci roku 2016, proběhl.

Muž podle ní u dveří řekl, že přišel kvůli revizi kotle, Kvitová mu ale odpověděla, že kotel nemá. Následně jí sdělil, že přišel kvůli teplé vodě.

"Pustila jsem ho dovnitř a šla jsem mu naproti. V bytě jsem mu řekla, že mám dvě koupelny, a šli jsme do té větší. Chtěl mně, abych zapnula teplou vodu, tak jsem ji zapnula, a pak jsem měla nůž na krku. Chytila jsem ho oběma rukama a levou rukou jsem chytla čepel," popsala Kvitová.

Kvitová spadla na zem. "Křičela jsem, všude byla spousta krve," popisuje s tím, že šátrala po mobilu. Poté se ptala útočníka, co po ní chce, a on jí řekl, že čas. Odpověděla mu, že ten nemá, protože potřebuje do nemocnice, a dala mu 10 tisíc korun. Ty si útočník vzal a odešel. 

Kvitová si následně zavolala záchranku a policii. To vše ale Žondra popírá s tím, že v bytě tenistky nebyl. Tvrdil, že její výpověď nedává smysl, protože se stopy krve nacházejí v koupelně, v ložnici a v kuchyni.

Útočník také popsal útok jako amatérský. "Nechránil si ruce ani obličej. Kdybych tam šel, tak bych na tohle myslel. Dům je asi 400 metrů od policejní stanice, kdybych tam šel v čepici a bez rukavic, to je sebevražda," uvedl.

Podle svých slov se v době útoku nacházel na stavbě v Napajedlích na Zlínsku.

Témata: Petra Kvitová