Krize ve StarDance: Skončí moderátorská dvojice Eben a Kostková?

Marek Eben moderuje StarDance

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

4. února 2019 13:32 | Aktualizováno: 5. února 2019 17:25

Loňská StarDance je za námi, ta letošní daleko před námi. Už nyní se ale živě spekuluje o tom, kdo se další řady populární taneční soutěže zúčastní. Neměli bychom ale zapomínat ani na moderátorskou dvojici, která se v poslední řadě postarala o pořádné pozdvižení.

Přešlapy moderátorů mají někteří z nás doteď v živé paměti. Nejprve se přeřeknul moderátor Marek Eben, když loni uvedl, že je rok 2019, a pak se o pořádný zmatek postarala jeho kolegyně Tereza Kostková.

Ta při vyhlašování výsledků uvedla, že přečte jméno dvojice, která postupuje. Následně začala slovy "Veronika", načež Veronika Arichteva zajásala radostí. 

Druhou dvojici, u níž se rozhodovalo o postupu, ale tvořila také Veronika, avšak Lálová. A ta okamžitě nasadila zklamaný a smutný výraz.

Kostková přečetla celá jména, tedy Veronika Lálová a David Svoboda. To bylo jméno dvojice, která postupovala dále. Na parketu to ale vypadalo jinak. Arichteva slavila a Lálova byla na dně. Několik dlouhých sekund trvalo, než všem došlo, co se vlastně stalo a kdo tedy finálně postupuje.

Diváci se ale domnívají, že vina za zmatek je na straně Kostkové. "Je to jen soutěž, ale Kostková to posrala. V takové důležité chvíli, navíc když tam má dvě Veroniky a vždycky přeci ty páry uvádějí jménem té celebrity a ne profesionálního tanečníka, tak to se jí opravdu hodně nepovedlo," uvedla jedna z diskutujících na sociální síti.

"Paní to možná napsala zbytečně tvrdě, ale s obsahem souhlasím. Bylo mi Veroniky hrozně líto, jak se napřed radovala a pak o to větší zklamání. Že mají na konci dvě Veroniky věděli půl hodiny, tak se nad tím mohli zamyslet," uvedla další. Někteří diskutující dokonce tehdy žádali, aby byla Kostková kvůli tomu vyhozena.

Splní se přání některých diváků. Zpočátku to vypadalo, že ne. Ředitel České televize se totiž údajně nechal slyšet, že moderátorskou dvojici ve složení Eben a Kostková nevymění. Tisková mluvčí České televize ale jeho slova zatím nepotvrzuje.

Naopak, o tom, kdo by mohl moderovat StarDance, nespekuluje. "Moderátorskou dvojici stejně jako složení tanečních párů oznamujeme na naší tradiční tiskové konferenci ke StarDance, která se vždy koná ve druhé polovině roku. Stejný model zachováme i letos," uvedla pro stars24.cz. Je tedy možné, že se původní plány změní a dočkáme se poprvé za dobu vysílání soutěže otřesu na postech moderátorů?

Témata: StarDance Marek Eben Tereza Kostková