Česko se dnes loučilo s Munzarem! Jeho žena Jana Hlaváčová poprvé veřejně promluvila!

Luděk Munzar 5

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

1. února 2019 10:32 | Aktualizováno: 1. února 2019 11:54

Herečka Jana Hlaváčová (80) nese smrt svého manžela Luďka Munzara (†85) velmi těžce! Není se co divit, strávili spolu většinu života, letos v květnu by oslavili zlatou svatbu!

Munzar zemřel v sobotu, poslední rozloučení se koná dnes od 11:00 v Národním divadle, kde herec dlouhých 33 let hrál. Svou řeč pronesl například šéf Národního divadla Jan Burian. 

na úvod zazněla audionahrávka, na které sám Munzar svým nezaměnitelným hlasem přednesl báseň Františka Novotného Až bude moje duše bez těla, kterou zhudebnil Jiří Pavlica.

U řečnického pultu se pak vystřídali Munzarovi kolegové Iva Janžurová, Táňa Medvecká či Ivan Trojan. Mezi smutečními hosty je třeba i někdejší ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL).

Rozloučení s Luďkem Munzarem v ND bylo důstojnou "slavností" na počest Pana herce a Muže pevného charakteru. Díky! pic.twitter.com/OP0JhRRlZl

— Daniel Herman (@DanielDherman) 1. února 2019

Na stráži se u rakve vystřídala řada známých osobností, nechyběli herci Jan Šťastný, Jiřina Bohdalová Tomáš Töpfer, Petr Kostka, Hana Maciuchová, Petr Štěpánek, Zlata Adamovská, Alois Švehlík či Jaromír Hanzlík.

Obřad byl ukončen českou hymnou a potleskem ve stoje. Pak se za Munzarem naposledy zavřela rudá opona národního divadla.

Zda dorazí i Munzarova manželka Jana Hlaváčová nebylo jisté. Nakonec mezi smutečními hosty chyběla. Herečka teď alespoň poprvé po smrti muže promluvila s novináři po telefonu! A rozhodně to nebylo povídání veselé. „Všechno je teď depresivní. Teď vám můžu říct jen jedno – pořád jen spím... Vlastně jste mě vzbudili,“ prozradila Blesku

Svého zesnulého muže označila především za slušného člověka. „A toho jsem si cenila nejvíc,“ přiznala truchlící herečka, která už dlouhá léta trpí depresemi a Parkinsonovou chorobou. Právě manžel se o ni staral a tak je jeho ztráta o to horší!

„Teď ale opravdu nejsem schopna vám říct víc, nezlobte se. Zavolejte mi, prosím vás, až bude po všem. Nedokážu si teď s vámi povídat, nejsem moc při smyslech,“ dodala zdrcená Hlaváčová jen pár hodin před pohřbem milovaného muže.

S oblíbeným hercem se dnes může rozloučit i široká veřejnost. Národní divadlo je pro veřejnost otevřeno od 10:30, bude možné poklonit se u rakve a položit květinové dary.

Témata: Luděk Munzar Jana Hlaváčová