Rozloučení s Luďkem Munzarem: Dnes v Národním, víme víc!

Munzar, Luděk

Autor: ČTK, stars24.cz

1. února 2019 6:52

Poslední rozloučení s hercem Luďkem Munzarem se dnes uskuteční v Národním divadle v Praze. Pietní akt začne v 11:00. Pro veřejnost, která může přinést květinové dary, divadlo otevře od 10:30. Soukromý pohřeb se bude konat odpoledne.

Na jevišti Národního divadla bude mít proslov ředitel Národního divadla Jan Burian. Vystoupí řada Munzarových kolegů - mezi nimi například Iva Janžurová, Taťjana Medvecká nebo Ivan Trojan. Zahraje Hradišťan Jiřího Pavlici. Není jisté, zda zdravotní stav dovolí účast Munzarovy manželky Jany Hlaváčové.

Filmový a divadelní herec Luděk Munzar zemřel 26. ledna po dlouhé těžké nemoci. Bylo mu 85 let. Dlouholetý člen činohry Národního divadla v Praze hrál mimo jiné v desítkách televizních filmů a seriálů a výrazně se uplatnil v rozhlase a dabingu. Za rok 2011 obdržel cenu Thálie za celoživotní činoherní mistrovství.

Byl také průvodcem po rozhlednách, vyprávěl o věkovitých stromech a pramenech řek v televizních dokumentech. V pražském divadle Viola měl večery poezie Františka Hrubína a Jaroslava Seiferta.

Munzar byl vášnivým letcem a čestným členem Aeroklubu Letňany. Mezi hosty se proto objeví šest pilotů včetně dvojnásobného mistra světa v letecké akrobacii Petra Jirmuse. Nad střechou Národního divadla před obřadem třikrát přeletí dvoumotorové letadlo typu L-200 Morava.

Témata: Luděk Munzar