Drsná slova pro fanoušky Ordinace! Dana Morávková promluvila o seriálu!

Dana Morávková 7

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

28. ledna 2019 9:36

Herečka Dana Morávková neodmyslitelně patří k seriálu Ordinace v růžové zahradě 2, kde hraje Zdenu Tichou. Scénáristé ji přitom připravují jednu děsivou zkušenost za druhou. Jak přiznává herečka, nikdy nic horšího nehrála!

Morávková alias Zdena Suchá už v seriálu prožila domácí násilí a dokonce i znásilnění. Obě tato témata hodně rezonovala jenen mezi fanoušky seriálu. Přesto to podle herečky nebylo to nejhorší, co v seriálu musela hrát.

V posledních dílech totiž prožívá noční můru všech rodičů nejen malých dětí. „Zdena s Davidem prožijí jeden z nejhorších životních scénářů, který může potkat milující rodiče. Zmizí jim dítě, malá Hanička. Jako by se pod ní propadla zem a pátrání po ní nikam nevede,“ popisuje herečka „Myslím si, že je to to nejhorší, co jsem kdy hrála,“ svěřila se pro Super.cz Morávková.

Tohle téma je podle ní ještě silnější než zmíněné násilí. „Protože teď nehraju strach o sebe, ale o dítě, o milovaného člověka. To je nepřenosný pocit,“ říká Morávková, které má sama syna. Její Petr má sice 20 let, i tak se o něj ale bojí.

I ona totiž v reálném životě zažila podobnou situaci – i když nebyla zdaleka tak dramatická. „Vzpomínám si, jak jsme jednou přijeli do hotelu a s Petrem (její manžel a hudebník Petr Malásek) jsme něco zařizovali na recepci. Péťa byl celou dobu vedle nás, ale když jsem se otočila, najednou tam nebyl," zavzpomínala. 

Naštěstí se nezatoulal příliš daleko. „Stál za rohem a obdivoval rybičky. Ale než jsem ho uviděla, bylo to pět vteřin hrůzy,“ zavzpomínala. S tím, co teď hraje, se prý ale nedá se situací v seriálu vůbec srovnat. „Tohle, pokud někoho potká, musí být šílené,“ říká.

To si ostatně myslí i její fanoušci. „Jste skvělá. Mám vás moc ráda a hlavně si přeji aby se malá Hanička našla je to skvělá a hezká holčička,“ vzkázala jí jedna z divaček přes sociální sítě.

Další si posvítili i na slovenského herce Jana Jackuliaka, který v seriálu hraje záporáka a násilníka Martynčáka. Právě on je z únosu Haničky podezřelý. „Koukejte vrátit Haničku domů,“ vzkazují mu. „Kde je Hanička a proc jste zakopal toho psa!,“ přidala se další divačka. Jak ale ale vidět, své komentáře směrem k nerci nemysleli tak úplně vážně, doplnili je totiž usmívajícími se smajlíky.

Témata: Dana Morávková Seriál Ordinace v růžové zahradě 2