Honza Musil má špatné zprávy: Nohy nejsou funkční! Ztrácím svalovou hmotu i sílu!

Jan Musil dál zůstává v nemocnici 11

Autor: Klára Dosedělová, stars24.cz

24. ledna 2019 16:49

I když se Jan Musil (51) na fotkách z nemocnice směje, jeho zdravotní stav se příliš nelepší! Už více než měsíc leží v nemocnici, kam se dostal po velice nešťastném pádu s rozdrcenými obratli a propíchnutou plící!

Lékaři zatím nechtějí spekulovat kdy a jestli vůbec se moderátor bude opět moci na nohy postavit. Honza dává od začátku najevo, že se nehodlá jen tak vzdát a že se chce zase brzy do práce. I proto cvičí. Přesto přiznává, že jeho tělo slábne!

„Fyzioterapeut se mnou protahuje jak dolní, tak horní končetiny. Ty dolní samozřejmě víc, ale jak stále ležím, ochabují mi všechny svaly, a člověk pak zjistí, že nemá sílu ani v rukou. Ztrácím svalovou hmotu i sílu,“ přiznal magazínu Sedmička Musil.

Dvě operace už má za sebou, další zákroky ho podle všeho ještě čekají. A když hony protahuje, výsledky se zatím příliš nedostavují. „Cítím brnění, ale nohy nejsou funkční. Už mám za sebou fázi, kdy jsme zkoušeli, jestli se vůbec nadzvednu,“ prozradil.

Vysvětlil také, že fyzioterapeut teď vlastně znovu objevuje funkčnost všech jeho svalů a šlach. „Různě mě protahuje, vytáčí nohy,“ popisuje Honza, co každý den podstupuje.

Témata: Jan Musil