Simona Krainová se hrabe v odpadcích! Je snad úplně na dně?

Simona Krainová 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

16. ledna 2019 14:26

Sice jí rozhodně netrápí tíživá finanční situace, ale topmodelka Simona Krainová se opravdu hrabe v odpadcích. Pro jistotu však odjela na druhý konec naší planety, aby jí při této činnosti nikdo neviděl.

V titulku by klidně mohlo stát, že je Simona Krainová na dně. Ovšem na dně Indického oceánu, na ostrově Bali se totiž zapojila do opravdu bohulibé činnosti. Sbírá totiž odpad, aby ochránila naši planetu i pro další generace, třeba pro svoje syny Maxe a Bruna.

„Mnozí z vás se mně ptáte, kde skončily odpadky sesbírané na plážích. Osobně jsme odpad odvezli do místní skládky v Pemuteranu, kde vlastní sdružení na záchranu pláží malou zánovní linku, ve které se odpad třídí na plasty, sklo a bioodpad,“ napsala dnes po poledni známá česká topmodelka na Instagramu.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Mnozí z vás se mně ptáte kde skončili odpadky sesbírané na plážích. Osobně jsme odpad odvezli do místní skládky v Pemuteranu, kde vlastní združení na záchranu pláží malou zánovní linku, ve které se odpad třídí na plasty, sklo a bioodpad. Protříděný odpad z plastů a skla se odváží do Denpasaru, zde se lisuje do balíků a posílá se dále ke zpracování do společností, které ze zpracovaného odpadu vyrábí vlákna, textílie, interiérové doplňky aut nebo nové láhve. Odpad z biomasy se používá z velké části ke kompostování. Účelem této akce bylo na tento problém upozornit, vznikl velmi spontánně u stolu při večeři. Není to žádná placená cesta z nějaké organizace, veškeré náklady na dovolenou s přáteli jsme si všichni hradili z vlastních zdrojů a hashtagy , které vidíte pod mými příspěvky jsou výsledkem hledání Yemiho týmu, protože jsme chtěli správně navolenými klíčovými slovy zasáhnout co největší publikum, aby byla osvěta co největší. Děkuji, že jsem mohla být toho součástí, vnikla jsem hlouběji do problematiky, která je pro nás všechny důležitější, jak ji dokážeme vnímat z pohledu gauče, nebo čisté ulice v Evropě. To ale neznamená, že se nás netýká. A víte co si vezu z Bali jako upomínku? Ne, ne, žádné šaty …bambusová brčka, protože těm plastovým už u nás doma zcela odzvonilo ?☝ Doufám, že jsme vás aspoň trochu inspirovali a děkujeme za veškeré ohlasy, které nám posíláte ! Jste naprosto užasní?❤? děkuji za vše @yemialchemist @beatabanikova @karelvagner @myecoresolution #myecoresolution #ecofriendly #sustentable #recycle #organic #zerowaste #forocean #neplastuj #drowninginplastic @caradelevingne

Příspěvek sdílený simonakrainova (@simonakrainova), Led 16, 2019 v 3:50 PST

Vzápětí dodala, že protříděný odpad a sklo se odváží ke slisování do balíků, které se pak posílají dále ke zpracování. Vznikají z nich nová vlákna, interiérové doplňky do aut či nové lahve, ale také šaty. Třeba si jednou nějaké takové sama Simona obleče.

Krainová rovnou své followery upozornila, že nejde o žádnou „charitu“. „Účelem této akce bylo na tento problém upozornit, vznikl velmi spontánně u stolu při večeři. Není to žádná placená cesta z nějaké organizace, veškeré náklady na dovolenou s přáteli jsme si všichni hradili z vlastních zdrojů,“ konstatuje pětačtyřicetiletá modelka.

Závěrem připustila, že tento problém dosud přehlížela. „Vnikla jsem hlouběji do problematiky, která je pro nás všechny důležitější, jak ji dokážeme vnímat z pohledu gauče, nebo čisté ulice v Evropě. To ale neznamená, že se nás netýká, vzkázala z Bali prostřednictvím sociálních sítí. Z Indonésie si domů jako upomínku přiveze bambusová brčka namísto těch plastových.

Témata: Simona Krainová Indonésie