Definitivní konec! Ladislav Potměšil se už k hraní nikdy nevrátí!

Ladislav Potměšil

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

16. ledna 2019 9:36

Herec Ladislav Potměšil (71) zarmoutil všechny fanoušky! Oznámil totiž, že už se ke hraní nikdy nevrátí! Důvodem jsou jeho vleklé zdravotní problémy.

Potměšil alias Major Maisner z oblíbené série Byl jednou jeden polda ještě před rokem bez chodítka neudělal ani krok. Od té doby se naštěstí jeho stav výrazně zlepšil. „Chodítko už nepotřebuje,“ raduje se jeho manželka, herečka Jaroslava Brousková (68).

Herec, který se objevil nejen v Discopříběhu, ale třeba i v Ordinaci v růžové zahradě, během posledních několika měsíců podstoupil hned tři operace páteře. Při jedné z nich mu lékaři museli odstranit část jednoho obratle bederní páteře, protože hrozilo ochrnutí. Nikdo tehdy nevěděl, jestli se Potměšil ještě někdy postaví na nohy!

A i když je na tom lépe, k herectví se už vrátit nemůže. „Smířil se s tím celkem dobře. Manžel s titanem v zádech chodí a to je to nejdůležitější,“ prozradila pro Aha! hercova manželka.

Lékaři mu prý sice hraní přímo nezakázali, důrazně mu ale doporučili, aby se šetřil – a to se při hektickém životě herce opravdu nedá! „Záda manželovi už opravdu nedovolí hrát. Je rád, že je rád,“ vysvětluje žena, se kterou Potměšil žije už 46 let.

„S bederní páteří měl Láďa už dlouho problémy, potom stačilo pár pracovních úrazů a za pár let se to všechno najednou teprve pořádně ozvalo,“ vysvětluje Brousková, dcera legendárního herce Otakara Brouska(†89) a sestra Otakara Brouska ml. (61), jak problémy jejího muže vlastně začaly.

Témata: Ladislav Potměšil