Šokující sbohem! Petr Čech končí!

Petr Čech | Daniel Katona, HDMovieTV

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

15. ledna 2019 12:40

Je konec! Fotbalový brankář Petr Čech ukončí na konci probíhající sezóny svou bohatou fotbalovou kariéry, v níž mimo jiné slavil vítězství v nejprestižnější klubové soutěži světa Lize mistrů. Fotbalista londýnského Arsenalu to dnes oznámil na sociální síti Twitter.

Fanoušci pražské Sparty by jej rádi viděli zpátky na Letné, Petr Čech jim však radost neudělá. Návrat do Česka totiž slavný brankář zavrhl a po závěrečném zápase této sezóny ukončí kariéru. „Tohle je moje dvacátá sezóna v profesionálním fotbale a já cítím, že přišel čas oznámit konec kariéry,“ napsal Čech v anglicky psaném vyjádření.

„Po 15 letech v anglické Premier League, kdy jsem vyhrál prakticky všechny možné trofeje, mám pocit, že jsem dosáhl splnění všech svých cílů,“ dodal dlouholetý reprezentační kapitán. S národním týmem dosáhl na třetí místo na mistrovství Evropy v roce 2004, v reprezentačním dresu nakonec zaznamenal 124 startů.

pic.twitter.com/xRnP0Rnv21

— Petr Cech (@PetrCech) 15. ledna 2019

„Budu pokračovat v tvrdé práci tady v Arsenalu, snad pomůžu k zisku nějaké trofeje. Zároveň už se těším, co si pro mě život připraví mimo hřiště,“ píše Čech v závěru.

Do fotbalového důchodu tak následuje svého dlouholetého souputníka a spoluhráče z Arsenalu Tomáše Rosického, který konec kariéry oznámil před 13 měsíci. Rosický je v současnosti sportovním ředitelem pražské Sparty. Zda povedou Čechovy kroky do podobné sféry, je však nejasné.

Témata: Petr Čech Fotbal Tomáš Rosický