Je nejvyšší čas prohlédnout šatník! Česko-Slovenský ples už představil plejádu hvězdných hostů

Česko-Slovenský ples 2018 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

15. ledna 2019 12:05

Už za měsíc se v pražském Obecním domě uskuteční v pořadí už šestý Česko-Slovenský ples. V historické budově si účastníci plesu připomenou historické události, ale hlavně se pobaví. Připraven je totiž bohatý kulturní program, jehož hlavní hvězdou bude zpěvačka Hana Zagorová.

Letošní ročník se ponese v duchu blížícího se 30. výročí Sametové revoluce. Program připomene významné okamžiky historie obou zemí a připomene Společenský seznamovací večer, dodnes považovaný za první slovenský ples v Praze. Ten se uskutečnil 23. dubna 1969 v Černínském paláci.

Program plesu otevřou členové Národního divadla v Brně, konkrétně operní zpěvačka Jana Šrejma Kačírková a tamní baletní soubor, který předvede představení Romeo a Julie, jehož oficiální premiéra je naplánovaná až na březen.

Bohatý bude rovněž hudební program, jehož hlavní hvězdou bude Hana Zagorová za doprovodu Boom!Bandu Jiřího Dvořáka. Zpěvačka si jako svého hosta vybrala dalšího známého hudebníka Petra Rezka, s nímž nazpívala třeba známý duet Duhová víla.

Slovenskou scénu pak zastoupí u nás velice populární kapela No Name a zpěvák Adam Ďurica. Česko bude reprezentovat rodinný klan Kerndlových, nestárnoucího Láďu doprovodí jeho dcera Tereza. O hudební produkci se postará Rozhlasový Big Band Gustava Broma doplněný o čtrnáctičlennou smyčcovou sekci Symfonického orchestru Českého rozhlasu.

Večerem bude logicky doprovázet smíšená česko-slovenská dvojice moderátorů. Herce Martina Dejdara doplní pětinásobná Osobnost televizní obrazovky Lucie Barmošová. Záštitu nad celým večerem převzali prezidenti obou sousedních zemí Miloš Zeman a Andrej Kiska.

K Česko-Slovenskému plesu už neodmyslitelně patří i kulinářský zážitek. Večeři o několika chodech letos připraví šéfkuchař Patrik Bečvář z francouzské restaurace Art Nouveau, milovníky dobrého vína zase potěší Prosecco od rodinné společnosti nejlepšího slovenského fotbalisty současnosti Marka Hamšíka.

Dějištěm plesu budou majestátní prostory secesního Obecního domu. Pro oba národy jde o velice symbolické místo, právě zde došlo k vyhlášení společného československého státu, který následně přetrval dlouhých 74 let. Pokud u toho všeho nechcete chybět, vstupenky na ples je nadále možné zakoupit na webové stránce www.ceskoslovenskyples.cz.

Témata: Česko-Slovenský ples Obecní dům (Praha) Hana Zagorová Tereza Kerndlová Martin Dejdar Ladislav Kerndl Petr Rezek Skupina No Name