Miliony za smrt Jana Třísky! Kdo shrábnul tučný balík?

Jan Tříska (herec) 40

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

10. ledna 2019 13:57

Od tragické smrti Jana Třísky, který zahynul po pádu do Vltavy, uplynul rok a půl. Teprve nyní ale přišlo na řadu finanční vyrovnání, které se pohybuje v neuvěřitelné hodnotě 3,5 milionu korun. Kdo peníze dostal?

Dne 23. září 2017 se v médiích objevila stručná zpráva, že dva zachránci z Vltavy pod Karlovým mostem vytáhli tonoucího muže, který byl ve vážném, ale stabilizovaném stavu převezen do nemocnice. Zprávě ale nikdo příliš nevěnoval pozornost.

O den později bylo celé Česko v šoku – ukázalo se totiž, že oním mužem je Jan Tříska. Charismatický umělec 25. září, dva dny po pádu z Karlova mostu, v Ústřední vojenské nemocnici zemřel. Spekulovalo se dokonce o tom, že spáchal sebevraždu, to ale jeho blízcí i kolegové z branže důrazně odmítli. 

Dohra tragického úmrtí dnes opět ožívá, neboť pojišťovna vyplatila peníze za jeho smrt ve výši 3,5 milionu korun. V Česku přitom není zvykem pojišťovat herce, u snímku Na střeše se to ale vyplatilo. I když produkce i fanoušci by raději viděli herce živého a zdravého, než peníze.

Přesto byla škoda, kterou uplatnila produkce snímku, uznána v plné výši a vyplacena. Podle zdroje Aha byla za Třísku, který se měl ujmout hlavní role, produkci vyplacena částka 3,5 milionu korun. Stalo se tak díky tomu, že policie neprokázala, že by šlo v jeho případě o sebevraždu.

Témata: Jan Tříska