Proměna Zdeňka Srstky! ZTRÁCÍ SE PŘED OČIMA

Zdeněk Srtka 3

Autor: Jan Novák, stars24.cz

10. ledna 2019 4:17

Známý herec, moderátor a také bývalý vzpěrač a kaskadér Zdeněk Srstka (83) se doslova ztrácí před očima.

S vypětím všech sil a za podpory manželky a syna se přišel rozloučit se zesnulým kamarádem Karlem Engelem. Podívejte se, jak se za poslední dobu změnil. Je doslova k nepoznání.

Hrál většinou malé role v několika desítkách českých filmů, např. Ať žijí duchové!, Rozpuštěný a vypuštěný a dalších. Jeho herecké začátky jsou spojeny, tak jako u mnoha dalších českých kaskadérů, s parodickou komediírežiséra Oldřicha Lipského a scenáristy Jiřího Brdečky Limonádový Joe aneb koňská opera.

Vystupoval také v televizních seriálech, jako např. Četnické humoresky, Sanitka nebo O zvířatech a lidech. Známý je také ze zábavného televizního seriálu Možná přijde i kouzelník z 80. let 20. století nebo v poslední době z televizního pořadu o opuštěných zvířatech Chcete mě?

Jeho zřejmě nejslavnější rolí je však postava studenta večerní průmyslovky Mužíka ve filmu Marečku, podejte mi pero!, v níž pronáší proslulý výrok "Hliník se odstěhoval do Humpolce". Má však za sebou mnoho rolí v českých filmech, zejména komediích (Rozpuštěný a vypuštěný, kde pronáší památnou hlášku "kachny...kachny...kachny...", dále např. Parta hic, Adéla ještě nevečeřela, Volání rodu, Kulový blesk, a mnoho dalších).

Je podruhé ženatý. Z prvního manželství má syna Jiřího Srstku, který byl v letech 1993 – 2001 ředitelem Národního divadla.

Témata: Zdeněk Srstka