Pazderková přiznala vážnou nemoc! Má šanci na vyléčení?

Pazderková, Iva 6

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

9. ledna 2019 21:14

Iva Pazderková je známa jako česká herečka, zpěvačka a komička. Málokdo ale ví, že trpí vážnou psychickou nemocí. Nyní o ní otevřeně promluvila.

Pazderková na sociální síti uvedla, že někdo se bojí, až když má důvod, a raduje se ze života bez zbytečných úzkostí. To ona všem, kdo to tak má, ze srdce přeje a zároveň závidí. Herečka totiž trpí panickými atakami. 

"Já se bojím všeho. Bojím se často i usnout. Bojím se lidí, každého zvuku za dveřmi, když jsem doma sama. Bojím se, když slyším letadlo, že na mě spadne. Bojím se zvířat v lese. Bojím se, když vidím někoho nést sklenici do schodů, že spadne a přesekne si tepnu. Nebojím se tak, jako zdravý člověk. Já se bojím v podstatě každou vteřinu svého života, věcí, které jiné lidi ani nenapadnou," svěřila se.

Její život spočívá v dennodenním boji s extrémní úzkostí a překonávání strachu. "Snažím se jim ale stavět čelem. Dnes jsem poprvé v životě šla úplně sama na procházku do lesa. A ty čtyři kilometry pro mě znamenaly tolik, kolik pro jiného seskok padákem. Bála jsem se každého zvuku, každou vteřinu jsem se chtěla co nejrychleji vrátit, aby se "něco" nestalo. A každá taková vybojovaná vteřina mě ohromně posílila. A ta krása kolem - to se ani vyfotit nedá," uvedla s tím, že další den zkusí jít zase o kousek dál.

"Víte, je strašně vyčerpávající žít v permanentním strachu ze všeho. Jediné, čeho se opravdu nebojím, je přiznat si ho, protože teprve pak se mu můžu postavit. Všem nám přeji sílu stavět se svým strachům, ať si můžeme život užívat naplno," dodala herečka. Podobné záchvat úzkosti jsou vážnou psychickou nemocí, které se často léčí několik let a ne vždy je léčba úspěšná. My herečce přejeme, aby se její stav postupně zlepšovala a dokázala se více radovat z krás života.

Témata: Iva Pazderková