Jiří Pomeje (54) v hospicu? Rodina je proti, plánuje jiné řešení!

Jiří Pomeje

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

2. ledna 2019 9:09

Léčba Jiřího Pomeje (54) není jednoduchá a lékaři si příliš nevědí rady. Objevily se dokonce informace, že by rodina mohla herce bojujícího s rakovinou umístit do hospice! Jak se ale zdá, nakonec bude vše jinak.

Pomejemu se po roce vrátila rakovina, která tentokrát kromě hrtanu napadla i jeho kosti a začala metastázovat do ostatních částí těla. Jiří podstoupil pět ozařování napadeného kyčelního kloubu v pražském Motole, jenže to moc nepomohlo.

Navíc mu v Ústřední vojenské nemocnici v Praze-Střešovicích odmítli podruhé operovat krk s tím, že by „nebylo dosaženo kýženého výsledku“. Lékaři zároveň ustoupili od chemoterapií, které měli původně v plánu.

Není jasné, jak dlouho si Jiřího lékaři v nemocnici nechají, jeho blízcí proto začali uvažovat, co bude dál. Pomejeho rodiče žijí v Českých Budějovicích. Teoreticky by mohl Jiří žít tam – problém je ale v tom, že péče o nemocného syna by byla nad jejich síly. Hercův kamarád a mecenáš Pavel Pásek proto začal mluvit o hospicu.

Jenže jak se zdá, rodina tuto variantu připustit nechce! Podle informací Blesku má Jiří putovat do soukromé Nemocnice Na Pleši, která se specializuje především onkologicky nemocné. Šance, že se dá s rakovinou ještě nějak zatočit stále existuje a právě zde by měl mít Jiří nejen komfort, ale i potřebnou péči!

Soukromé sanatorium totiž úzce spolupracuje s Komplexním onkologickým centrem (Všeobecná fakultní nemocnice Praha a Fakultní nemocnice Motol) a zajišťuje komplexní diagnostiku a terapii nádorů všech stadií.

„Jsme akreditovaným členem Evropské společnosti pro klinickou onkologii ESMO jako Centrum integrované onkologické a paliativní péče jako jediné pracoviště v České republice,“ uvádí se na stránkách nemocnice, která zajišťuje komplexní diagnostiku a terapii solidních nádorů všech stádií. Aplikace léčby probíhá na stacionáři, v případě nutnosti hospitalizace na lůžkovém oddělení. Jiřího by se podle všeho týkala druhá varianta.

„Neopustíme vás v jakémkoliv zdravotním stavu!“ zní heslo tamního onkologického oddělení. A jak se zdá, právě tohle teď Pomeje potřebuje! „Myslím, že Pleš je pro Jirku to nejlepší řešení,“ řekl Blesku člověk z nejbližšího okolí Pomeje.

Nepopiratelnou výhodou také je, že sanatorium umožňuje rodině čtyřiadvacet hodin denně i pobyt s pacienty na pokojích. Ty mají navíc nadstandardní vybavení včetně vlastního WC a sprchy.

Témata: Jiří Pomeje rakovina