Pomejeho konec: Lékaři si s rakovinou neví rady. Skončí herec v hospicu?

Jiří Pomeje

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

30. prosince 2018 21:35

Jiří Pomeje je už několik týdnů v nemocnici. Rakovina se mu po necelém roce vrátila a tentokrát nenapadla jen krk, ale i kosti! Lékaři si s ním příliš nevědí rady a tak reálně hrozí, že skončí v hospici!

Pomeje se léčí ve střešovické Ústřední vojenské nemocnici, konkrétně na interně. Lékaři už oznámili, že v ozařování ani chemoterapiích pokračovat nebudou. Nabízí se tedy jasná otázka – co bude dál?

Jiřího kamarád a mecenáš Pavel Pásek (51) doufá, že herec zůstane v nemocnici co nejdéle. Neustále totiž potřebuje odbornou péči a kvůli bolesti musí brát morfium!

Kdyby ho z nemocnice propustili, bylo by to podle Páska zlé! „Pokud by si ho nemohli nechat tady, musel by pravděpodobně do hospicu,“ přiznal Blesku. Stále doufá v zázrak a v to, že lékaři si nakonec se zákeřnou nemocí nějak poradí.

Pomejeho rodiče žijí v Českých Budějovicích. Teoreticky by mohl Jiří žít tam – problém je ale v tom, že péče o nemocného syna by byla nad jejich síly. „A Jirka by to ani nechtěl,“ myslí si Pásek, který je připraven za léčbu Pomejeho zaplatit.

V nemocnici Pomeje strávil i svátky. Sám ale nebyl, u jeho lůžka se vystřídali jeho rodiče i sestra. Dcera Anička (5) za ním ale nepřišla, herec si totiž její návštěvu v nemocnici nepřeje! A nedorazila ani Pomejeho manželka Andrea, která dostala od svého tchána důrazný zákaz!

Témata: Jiří Pomeje rakovina