Miroslav Donutil o Pelíškách: Této své chyby si ve filmu vůbec nevšiml!

Miroslav Donutil

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

30. prosince 2018 14:58

Pelíšky neodmyslitelně patří k Vánocům. Je to spolu s Třemi oříšky pro Popelku a dalšími pohádkami klasika, na kterou se díváme každý rok! A k filmu neodmyslitelně patří i herec Miroslav Donutil!

Donutil si v Pelíškách vystřihl nezapomenutelnou postavu komunisty a bývalého vojáka Šebka. Pro Nový čas prozradil, že se na tento film čas od času podívá.

„Po natočení filmu v roce 1999 jsem Pelíšky viděl alespoň pětkrát. Vždy, když jsem se díval na film, viděl jsem tam nějakou novinku. Když sedíte v kině, některé drobnosti vám uniknou v smíchu diváků,“ vysvětluje herec.

A tak jej film pokaždé něčím překvapí! „Na některé drobné detaily jsem zapomněl a objevil jsem je až doma, v klidu při sledování filmu v televizi. Jsou to drobné nepostřehnutelné momenty, které ne vždy hned člověk zaregistruje,“ přiznává Donutil.

Ve filmu se tvůrci dopustili hned několika chyb. Pozornému oku možná neunikla chyba ve scéně, kdy se Donutil ptá filmového syna Michala, který na nástěnku připnul portrét Micka Jaggera z Rolling Stones: „Co je to tu za hnusnou máničku?“

Když Donutil alias Šebek rozzlobeně trhá plakát, má na sobě hnědý svetr, ale v detailním záběru na ruce je jen v bílé košili. Tato nesrovnalost ale Donutilovi úplně unikla! „Tak to jsem si nevšiml. Musím se na to při nejbližším vysílání Pelíšků podívat,“ přiznal herec.

Chybiček se ale ve filmu objevuje mnohem víc. Film se odehrává v roce 1968, ale v záběru, kdy jede Jindřiška a její idol na Pionýru, lze vidět Škodu 120. Ta se vyráběla až od roku 1976. Na začátku filmu, když se Michal chce oběsit, kouká na Jindřišku, která má na sobě pod bundou červený svetr. Když pak přichází za Michalem, pod bundou už ho nemá.

A i když se takových problémů najde víc, Pelíšky prostě milujeme, takže nám to vůbec nevadí!

Témata: Miroslav Donutil film Pelíšky