Vánoce u Babišů? Nejmocnější muž Česka něco prozradil

Andrej Babiš s čerty 6

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

24. prosince 2018 8:53

Jak slaví Vánoce český premiér Andrej Babiš? Politik se na sociálních sítích rozpovídal nejen o vánočních zvycích jeho rodiny, ale i o tom, co pravidelně dostává pod stromeček!

Babiš se ještě před Štědrým dnem potkal se skupinou mocných! Tentokrát ale nešlo o žádné politiky či státníky! „Včera jsem se na Staromáku seznámil s čerty. Říkali že na sítích píšou někteří lidi, že jsem AGROČERT, tak jsme si porozuměli,“ smál se šéf hnutí ANO.

Babiš navíc zavzpomínal na dětství. „Jako kluk jsem byl nadšený, když jsem pod stromečkem našel angličáky a známky, které jsem sbíral. Taky knížky. Zamlada jsem strašně moc četl, hlavně Karla Maye, Julese Verna, Jaroslava Foglara… Teď už dárky nechci. Kromě jednoho. Vždycky mě hrozně potěší a dojme fotoalbum, ve kterém jsou naše rodinné fotky z minulých let. Naposledy nám dala dcera Viven fotky ze svatby. Taky pravidelně dostávám ponožky a spoďáry,“ svěřil se český premiér.

Kromě toho měl ale rád dobroty, které se o Vánocích připravují. „Zamlada moje maminka pekla dvoubarevné sušenky a vařila čočkovou polévku. Dnes tyhle moje oblíbené sušenky peče Monika. V Čechách jsme gastronomické tradice spojili. Máme vždycky řízek a bramborový salát, na který se vždycky nejvíc těší Monika. K tomu čočkovou polívku, vinnou klobásu, cukroví," vypočítával.

Dokonce přidal fotku své manželky, jak cukroví chystá. A pak samozřejmě ukázal, jak vypadá výsledek! 

Babiš také přiznal, že je jako typický český turista – řízky si sebou bere i na cestu na dovolenou! „Řízky si samozřejmě schovávám i na pozděj. Odjíždíme 26.12. na hory a já mám co zakousnout během šestihodinového řízení,“ vysvětluje.

No a co by to bylo za Vánoce bez pohádek! „A pohádky! Koukáme na ně celá rodina. Monika se na ně vždycky hrozně těší. V 19 na ČT1 poběží Kouzelník Žito potom Tři oříšky pro Popelku. Já mám rád ještě Pretty Woman¨,,,“ dodal Babiš.

Témata: Andrej Babiš Monika Babišová Vánoce