Kdo vyhraje devátou řadu StarDance? Tohle si myslí ti povolaní!

Tanečnice Lenka Nora Návorková a její taneční partner herec Jiří Dvořák

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

14. prosince 2018 12:05

Zítra večer pozná IX. řada taneční show StarDance svého vítěze. Ve finále se sešla rozmanitá partička, noblesní herec, originální komediantka a olympijský vítěz. Podle bookmakerů (1,44:1) i v souladu s názorem 60 % sázkařů se bude radovat Jiří Dvořák, který se postupně vyhoupl do pozice jedničky i u náročné poroty.

Naopak David Svoboda do finále postoupil trochu překvapivě, jeho šance jsou tak o poznání nižší (10:1 a 10 % sázek). Největší proměnnou finále tak zůstává Pavla Tomicová (3:1 a 30 % sázek), která je kometou ročníku a těžko předvídat, kde až se může zastavit.

Pravdou je, že skoro v každém vydání soutěže se objevili účinkující, kteří tanečními kreacemi úplně nevládli, dílčí handicap nicméně nahrazovali humorem, který diváky u obrazovek oslovil. Čelným představitelem této skupiny je Lukáš Pavlásek, jenž rovněž prošel až do finále a je tedy otázkou, zda to nebude právě Pavla Tomicová, která z této „skupiny“ dojde až na samotný vrchol.

„Podle všech logických kritérií by se vítězem měl stát Jiří Dvořák, který si získal největší uznání u poroty, stejně tak má širokou fanouškovskou základnu. Na druhou stranu, v soutěži se nám udržela nevyzpytatelná „proměnná“ Pavla Tomicová. Těžko odhadovat, kam až jsou diváci schopni ji dotlačit. Neříká se mi to snadno, ale je otázkou, zda spíše než na Dvořáka není správné vsadit právě Tomicovou s vyšším kursem. I ve fotbale přeci ne vždy vítězí ten nejlepší tým,“ říká Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Vedle finále už se každopádně sází i na účast v příští řadě, kde by bookmakeři rádi viděli například Gabrielu Koukalovou v kursu 13:1, Michala Suchánka v kursu 50:1, Jaromíra Jágra v kursu 68:1 nebo bojovníka Karlose Vémolu s kursem 150:1. A sází se i na případnou změnu v pozici moderátora, kde vedle Daniely Písařovicové (250:1) nemůže chybět ani moderátorský fenomén doby Jaromír Soukup (5000:1).

Témata: StarDance Jiří Dvořák Pavla Tomicová David Svoboda (moderní pětibojař)