Drsná válka bavičů! Šíp se pustil do Krause: Nikdy bych k němu nešel!

Karel Šíp ve svém pořadu Všechnopárty 8

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

10. prosince 2018 16:08

Moderátor Jan Kraus si do své show každý týden zve známé i neznámé osobnosti nejen z kultury. Jisté ale je, že dvě velmi oblíbené tváře se u něj nikdy neobjeví. U moderátora Karla Šípa je to pochopitelné – přece jen jde o konkurenční talk-show. To u druhé osobnosti je důvod mnohem bizarnější!

Je veřejným tajemstvím, že Šíp a Kraus k sobě láskou právě neplanou! „Jednou jsme se minuli, ale bez povšimnutí z obou stran. Karel Gott slavil pětasedmdesátiny, pozvaní jsme byli oba. S Ivanou Chýlkovou jsem se zdravil, ale Jan Kraus dělal, jako že mě nevidí,“ prozradil podle Aha! Šíp.

Nevraživost mezi oblíbenými moderátory ale vypukla už dříve. „A kdysi dávno, jako na začátku toho jeho i mého pořadu, nějaká dramaturgie volala a jestli bych já tam nepřišel. Řekl jsem, že děkuju. Že ne! Že to, co chci říct do světa, tak řeknu ve své trafice, a nemusím to říkat v jeho. A navíc ten jeho styl znám a nevím, jestli by mi to vyhovovalo,“ zdůvodnil Šíp, proč ke Krausovi nechtěl a nechce.

A dodal, že není jediný, kdo o návštěvu u Krause nestojí! „Karel Gott tam například nebyl nikdy a ten má jednoznačný vysvětlení. Víte, co vadí Karlovi Gottovi v pořadu Jana Krause? Že ti hosti sedí níž!“ postěžoval si na svého moderátorského soka Šíp.

„Já než bych koukal na vás takhle nahoru, tak tam radši nejdu!" řekl jednou podle Šípa Gott. „Asi na tom psychologicky něco je, jak on má nad těma lidma automaticky takovou převahu, že na ně mluví spatra dolu. Já sedím s hosty pěkně v jedné rovině. Určitě mě tam neuvidíte!“ dodal Šíp.

Už v minulosti se objevily informace o řevnivosti mezi oběma moderátory a jejich štáby! Produkce Všechnopárty Karla Šípa údajně po hostech pořadu požadovala, aby v době mezi natočením dílu až do jeho odvysílání nevystupovali v jiném televizním projektu. To ale Česká televize odmítla. Trochu vypadalo, jako by tvůrcům šlo hlavně o to, aby se stejní hosté v podobném čase neukázali ve Všechnopárty a zároveň v Show Jana Krause!

Své o tom ví třeba operní pěvkyně Dagmar Pecková. Ta byla totiž nejprve hostem Všechnopárty, později dostala nabídku do Show Jana Krause, ale když dramaturgyně pořadu zjistila, že už byla u Šípa, její pozvání zrušila. Což pěvkyni samozřejmě nemile překvapilo!

Témata: Karel Šíp Jan Kraus Karel Gott